Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΔΠΘ εξαιτίας συγκεκριμένων αποφάσεων του Υπουργού Παιδείας μίλησε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, στην ενότητα «Οι Βουλευτές ρωτούν», που προβλήθηκε στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» στο τηλεοπτικό Κανάλι της Βουλής.

Συγκεκριμένα τόνισε μεταξύ άλλων:

· Δυστυχώς το ΔΠΘ κινείται στους ρυθμούς του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος με το ν. 4485/2017 οδηγεί σε αποψίλωση τα περιφερειακά πανεπιστήμια, καθώς υπάρχει κίνδυνος μεγάλης εκροής καθηγητών σε κεντρικά ΑΕΙ
· Αυτό το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν μερικά τμήματα του Ιδρύματος και να οδηγούνται σε κλείσιμο.
· Γι’ αυτό το λόγο οφείλει η Πρυτανεία να θέσει συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις για τους καθηγητές που θέλουν να μετατεθούν.
· Τα ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας και Θράκης θα πρέπει να υπάγονται στο ΔΠΘ κι όχι να ενοποιούνται με Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όπως σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας.
· Οι εξαγγελίες του Υπουργού περί ίδρυσης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, Τμημάτων Αγροτικής Ανάπτυξης σε Αγρίνιο και Άρτα, καθώς και Σχολή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής, προκαλούν αναταράξεις & φτώχεια στο ΔΠΘ που διαθέτει ανάλογα Τμήματα και Σχολές.
· Με Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος ζητά την τοποθέτηση καθηγητή Σηροτροφίας στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Ορεστιάδα, ο οποίος θα οργανώσει τα εργαστήρια με στόχο την αναβίωση της παραγωγής του μεταξιού και την ένταξη του ΔΠΘ σε αυτή τη παραγωγική διαδικασία.

Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση του νέου Τραγουδιού “Καράβι που ψάχνει στεριά”
Επόμενο άρθροΘεομητορική εορτή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου