Οι δίδυμες σημαίες του Καστελόριζου

Δήλωση του Χρήστου Κηπουρού

 

Νομίζω ότι γνωρίζω καλά τον Τουρκικό τρόπο σκέψης. Το ότι ήταν αναμενόμενη η προσβολή εις βάρος του εθνικού συμβόλου, το έγραψα εδώ και καιρό. Όπως και το ότι θα επιδιώξουν κινήσεις Ιμιοποίησης στο Καστελόριζο. Γιαυτό άλλωστε, μεταξύ πολλών άλλων, {βλ.PDF Καστελόριζο} πρότεινα: Να μπει μια σημαία σε κάθε νησί από τα 14 του Καστελόριζου {1}.  Μάλιστα μια Ελληνική, και μια της Ε. Ε. δίπλα, δίπλα.

Αν άκουγαν και τοποθετούσαν ή πρόσθεταν τις δίδυμες αυτές σημαίες, η εν λόγω απόπειρα χρωματικής αλλοίωσης, με το κόκκινο μάλιστα χρώμα της Τουρκίας, δεν θα περιορίζονταν στο Ελληνικό εθνικό σύμβολο. Θα επεκτείνονταν μοιραία, στην παρακείμενη Ευρωπαϊκή σημαία της Ε. Ε.. Τα drones καλά είναι αλλά δεν κάνουν και για σκοποβολή, ώστε να πιάσουν 12. Θα τους ξεφύγει και λίγο.

Αλλά και να μην ξέφευγε και να περιορίζονταν η βεβήλωση μόνο στην Ελληνική σημαία, το θέαμα και πάλι θα ήταν ιδιαίτερα αποκρουστικό.

Είτε στην πρώτη περίπτωση είτε στη δεύτερη, οι Ευρωπαίοι εταίροι, συν γυναιξί και τέκνοις, θα εγείρονταν κατά του γειτονικού φασιστικού αυτού μορφώματος, που αυτοαποκαλείται Τουρκική Δημοκρατία.

Η βεβηλωμένη εικόνα της Ελληνικής σημαίας κάνει και σήμερα το γύρο του διαδικτύου, και με το Ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών κατόπιν εορτής να επιζητεί τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών, όμως άλλο αυτό με μια εικόνα που όντως αξίζει χίλιες λέξεις, και άλλο η εικόνα με τη δίδυμη σημαία, που ανεβαίνει όχι μόνο στις δύο χιλιάδες λέξεις αλλά στις είκοσι επτά, όσα είναι και τα μέλη της Ε. Ε., χιλιάδες.

Από πολύ παλιά, τα είχα σκεφτεί τα περί καθαίρεσης ή βεβήλωσης του εθνικού συμβόλου, ότι πρόκειται να συμβούν, όπως και έγινε, πριν από την υποβολή της συγκεκριμένης πρότασης για τις δίδυμες σημαίες, όπως βέβαια πολλές άλλες προτάσεις {βλ.PDF Καστελόριζο}.  Μακριά λοιπόν  από εμάς οι όποιες εθνικοφροσύνες.

Συμπέρασμα: Άλλη φορά να λαμβάνονται πιο σοβαρά υπόψιν, παρόμοια γραπτά.

Και αυτή η άλλη φορά, μπορεί να μην ήρθε ακόμη, όμως θα αφορά σε όλο το υπόλοιπο Αιγαίον. Σε πρόσφατο πάλι άρθρο, μεταγενέστερο του προηγουμένου, με τίτλο οι δρόμοι με τα “μηδέν” {2},  προτάθηκε ο σημαιοστολισμός όλων των νησίδων και των βραχονησίδων του Αιγαίου, επί πακτωμένων κοντών, τόσο με την Ελληνική σημαία, όσο και με εκείνη της Ε. Ε.. Η επέτειος της παλιγγενεσίας να μην βρει καμιά τους, χωρίς τα δυο αυτά σύμβολα. Οπότε να κοπεί δια παντός ο βήχας των Τούρκων που πότε ζητούν 18 νησίδες, πότε 12, και πότε κατοικημένες ή και ακατοίκητες, που ανέκαθεν όμως υπήρξαν ιδιαίτερες πατρίδες, με τριάντα και σαράντα φορές μεγαλύτερη ιστορία, από τη δική τους.

Το γεγονός αυτό αποτελεί έναν ακόμη λόγο η Ελλάδα να επανέλθει στα συγκαλά της, και να στηρίξει το Κυπριακό βέτο. Γιατί διαφορετικά αν δεν το στηρίξει, όπως έγραψα {3}, θα θυμίζει τον Ιούδα που φιλούσε υπέροχα.         

____________

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 

{1}, Βλέπετε: https://www.militaire.gr/miasimaiasekathenisiapota-14-toykastelorizoy/ 8 Σεπτεμβρίου 2020,

 {2}, Βλέπετε https://www.militaire.gr/ellinotoyrkikaodromosmetamiden/ 23 Σεπτεμβρίου 2020,

{3}, Bλέπετε:  https://www.militaire.gr/quot-an-i-ellada-den-stirixei-to-kypriako-veto-tha-thymizei-ton-ioyda-poy-filoyse-yperocha-quot/   28 Σεπτεμβρίου 2020,

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώνονται οι παρεμβάσεις σε δύο μικρά πάρκα της Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΝέο εξοπλισμό για τη μάχη ενάντια στον COVID-19 αποκτά το Nοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ