Του Χρήστου Μαζανίτη – www.enikos.gr

Ομάδες Εθνοφυλάκων έχουν οργανωθεί και εθελοντικά έχουν επανδρώσει τους τομείς ευθύνης τους συνδράμοντας στο έργο σφράγισης των συνόρων από τον Στρατό και την Αστυνομία.

Τα τελευταία δύο 24ωρα παρατηρήθηκε μία μετακίνηση πληθυσμών στην Τουρκία, επίδοξων παράνομων μεταναστών, από τις Καστανιές νοτιότερα, προς Φέρρες και Δέλτα Έβρου.

Ήδη, τα ξημερώματα της Τρίτης Στρατός και Αστυνομία απέκρουσαν απόπειρα εισβολής μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών στις Φέρρες.

Όμως και στο Δέλτα του Έβρου άρχισαν να ασκούνται ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις, με τους εθνοφύλακες να αναλαμβάνουν εθελοντικά δράση και να πραγματοποιούν περιπολίες σε κυλιόμενες βάρδιες με ιδία μέσα. Και ο λόγος που τονίζεται αυτό είναι διότι από τη στιγμή που δεν έχει δοθεί εντολή από την ηγεσία του Στρατού δεν μπορούν να φορέσουν την επίσημη στολή τους ούτε να χρησιμοποιήσουν το G3 που έχουν χρεωθεί. Έτσι, με τις βάρκες τους και τις κυνηγετικές τους καραμπίνες πραγματοποιούν περιπολίες σε σημεία «τυφλά» για τις Αρχές ενημερώνοντας για οποία κίνηση λάβουν γνώση. Την Τρίτη το πρωί ειδοποίησαν την αστυνομία για δύο άνδρες που είχαν εισέλθει παράνομα στην χώρα, οι οποίοι λίγη ώρα μετά συνελήφθησαν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλοι οι εθελοντές εθνοφύλακες ακολουθούν πίστα τις εντολές της αστυνομίας και του Στρατού και χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής ή υποκατάστασης του νόμου, ως φυσικοί παρατηρητές προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια σε αυτές τις ημέρες με αυξημένο βαθμό δυσκολίας στα σύνορα.

Προηγούμενο άρθροΣτον Έβρο ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης
Επόμενο άρθροΈβρος: Νέα επεισόδια στις Καστανιές – Ομάδα νεαρών αλλοδαπών εκτόξευσε χημικά και δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας