ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 21: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση (ΤΑΜΣ Οπλαρχηγού Ανδρέα Μάκουλη) του ΤΕΘ Τραϊανούπολης, στο χώρο αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης.

Το τάγμα εθνοφυλακής Τραϊανούπολης, στα πλαίσια της άσκησης ΤΑΜΣ Παρμενίων 21, διεξήγαγε με μεγάλη επιτυχία, στο αεροδρόμιο Αλεξ/πόλης, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, άσκηση εξάλειψης αεροπρογεφυρώματος στο χώρο του αεροδρομίου.

Το σενάριο της άσκησης περιελάβανε την προσπάθεια δημιουργίας αεροπρογεφυρώματος από εχθρικά ελικόπτερα, και την επέμβαση των δυνάμεων άμυνας του αεροδρομίου, για την εξάλειψή του.

Το τάγμα εθνοφυλακής Τραϊανούπολης, και οι Εθνοφύλακες του, για ακόμη μια φορά απέδειξε το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας που διαθέτει, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την προσπάθεια των εχθρικών δυνάμεων για την δημιουργία αεροπρογεφυρώματος.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο διοικητής 1ης στρατιάς, Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, ο διοικητής του ΔΣΣ, Αντιστράτηγος Χουδελούδης Άγγελος, ο διοικητής της 12ης μηχανοκίνητης μεραρχίας, υποστράτηγος Παύλος Παπασταθόπουλος, ο διευθυντής Εθνοφυλακής, Συνταγματάρχης πεζικού, Γιαγλής Δημήτριος, καθώς και ο Αερολιμενάρχης του αεροδρομίου, Ζαντανίδης Στέλιος.

Ο διοικητής 1ης Στρατιάς μιλώντας στους Εθνοφύλακες του τάγματος, με το πέρας της άσκησης, και συγχαίροντας τους, διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης τους καθώς και το ηθικό τους.

Προηγούμενο άρθροΟρεστιάδα: «Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για έργα φυσικού αερίου
Επόμενο άρθρο“Γραμμή Δημότη” στην Δ.Ε. Τυχερού