Οι ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ αυτή τη φορά μεταφέρουν την Καστροπολιτεία του ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ και γενικά τον Βόρειο ΕΒΡΟ στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ, σε μία βραδιά Ιστορίας, Ποίησης, Μουσικής και Τέχνης.

Στη διοικητική πρωτεύουσα της Περιφέρειας, παρουσιάζεται για πρώτη φορά με μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο η ιστορική και πολιτιστική πρωτεύουσα της Θράκης.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία και συνεργασία της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού του ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ και του Ιστορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ-Γνώση και Δράση» με θέμα «Το Διδυμότειχο, η πολιτιστική πρωτεύουσα της Θράκης».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00 στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής (Πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου 3). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση από τα μέλη του Συλλόγου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ-Γνώση και Δράση», με περιήγηση στα μονοπάτια της ιστορίας και του πολιτισμού, απαγγελίες λογοτεχνικών κειμένων και ποίησης του Διδυμοτείχου και της Θράκης γενικότερα, με συνοδεία οπτικού υλικού, μουσικής-τραγουδιών και προβολή της Καστροπολιτείας του Διδυμοτείχου και της ευρύτερης περιοχής.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν, ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ και το ΩΔΕΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΈΒΡΟΥ “ΚΑΡΠΙΔΑ”.

Χορηγός επικοινωνίας: R CHANNEL ΘΡΑΚΗΣ.

Προηγούμενο άρθροΈνας αιώνας Απόκριες στην Αλεξανδρούπολη… χιλιάδες χρόνια στη Θράκη (του Η.Τζιώρα)
Επόμενο άρθροΤι πόλη θέλουμε; Ποιος πρέπει να αποφασίσει; (του Δ.Μακροδημόπουλου)