Οι μουσουλμάνοι της Θράκης αισθάνονται τυχεροί ως Έλληνες

Εμείς οι Θρακιώτες γνωρίζουμε πως η Τουρκία με την έλλειψη ανθρώπινων δικαιωμάτων, την ισλαμική στροφή του κοσμικού κράτους και ο Ερντογάν ως εκφραστής τους δεν τρομάζουν μόνο τον Χριστιανικό πληθυσμό της Ελλάδας και της Ευρώπης αλλά και τη μουσουλμανική μειονότητα που ζει στην αφετηρία τους, στη Θρακική, Ελληνική γη.

Ζούμε αρμονικά για αιώνες.

Οι Μουσουλμάνοι με τους Χριστιανούς είναι φίλοι, συνέταιροι, συμμαθητές, γείτονες με απόλυτο σεβασμό, ειδικά όταν οι ψευδομουφτήδες και το τουρκικό προξενείο έχουν μικρότερη επιρροή.

Η τρέχουσα συγκυρία είναι μία ιστορική ευκαιρία γιατί σήμερα δεν υπάρχει μουσουλμάνος της Ελληνικής Θράκης που να προτιμάει την τραγική οικονομία, την ανελευθερία, την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών, την ανασφάλεια, την συνεχή συμμετοχή σε πολεμικά μέτωπα και πάνω από όλα την έλλειψη ευρωπαϊκού διαβατηρίου που είναι όσα μπορεί να προσφέρει η Τουρκία.

Οι νεότερες γενιές μουσουλμάνων παλιότερα τροφοδοτούσαν περισσότερο τη γειτονική χώρα ως μυαλά και εργατικά χέρια.

Σήμερα προτιμούν αν δεν μείνουν στον τόπο τους, να ταξιδέψουν στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, τη Γαλλία κλπ ως Έλληνες, Ευρωπαίοι πολίτες και να δουλέψουν ή να σπουδάσουν.

Τα ναυπηγεία και τα εργοστάσια της Ευρώπης είναι γεμάτα με Θρακιώτικο εργατικό δυναμικό.

Η Ελληνική κυβέρνηση έχει και αυτό το πλεονέκτημα σήμερα με την Τουρκία στο χαμηλότερο δυνατό σημείο της.

Αρκεί το τουρκικό προξενείο να εμποδιστεί ακόμα περισσότερο να υποδαυλίζει το έδαφος.

Οι μουφτήδες διοριστήκαν για πρώτη φορά από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2014. Όπως κάθε ιερέας ανεξαρτήτως θρησκείας που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Οι ψευδομουφτήδες πρέπει να τύχουν της ίδιας αντιμετώπισης με κάθε καταχραστή και δημαγωγό ψυχών και η υποστήριξη στη μουσουλμανική κοινότητα πρέπει να συνοδεύεται με μία ξεκάθαρη επικοινωνία των πλεονεκτημάτων της Δημοκρατικής, Ευρωπαϊκής χώρας στην οποία έχουν την τύχη να είναι πολίτες.

Να ευλογούν το Θεό τους και εμείς το Θεό μας που είμαστε Έλληνες αλλά και να γνωρίσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην πατρίδα που τους προσφέρει προστασία, ευκαιρίες και ελευθερία.

Αυτό θα βοηθήσει και όσους είναι υπό την επιρροή της τουρκικής μηχανής, να μην διαμαρτυρηθούν την επόμενη φορά που στο νοσοκομείο της Κομοτηνής εξετάσει τις γυναίκες τους άντρας και Χριστιανός γιατρός ή διδάξει στα σχολεία τους Χριστιανή ή μουσουλμάνα δασκάλα χωρίς μαντήλα.

Προηγούμενο άρθροKOMOTHNH: Άφησαν έξω Έλληνες δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του Τσαβούσογλου στο Μειονοτικό Γυμνάσιο- Λύκειο Κομοτηνής
Επόμενο άρθροΡαγδαίες εξελίξεις: Καταργούνται τα μετρητά – Κλείνουν οι τράπεζες