Οι Νατοϊκοί είναι ανεπιθύμητοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης!

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 έχει προγραμματιστεί από την ΧΙΙ Μεραρχία ΠΖ η επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης Νατοϊκών που θα βρίσκονται στην πόλη μας, η οποία έχει γίνει βάση του ΝΑΤΟ και διαδραματίζει ιδιαίτερα αρνητικό ρόλο στη συνεχιζόμενη σφαγή του ουκρανικού και του ρωσικού λαού για τα συμφέροντα του Πούτιν, του Ζελένσκι, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Μάλιστα, η επίσκεψη θα γίνει εκτός ωραρίου, το απόγευμα, που το Μουσείο είναι κανονικά κλειστό. Το ΥΠΠΟ έδωσε άδεια να ανοίξει για να εξυπηρετηθούν οι Νατοϊκοί, την ίδια ώρα που δεν φροντίζει να υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό για να υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας και κάποιων απογευμάτων, που θα εξυπηρετούσε συνολικά τους πολίτες αλλά και τα εσπερινά σχολεία, που έχουν ζητήσει κατά καιρούς να έρθουν απόγευμα αλλά δεν έχουν εξυπηρετηθεί.Μάλιστα, οι συνάδελφοί μας συμβασιούχοι εργαζόμενοι με 7μηνη σύμβαση είναι απλήρωτοι ήδη 2 μήνες, ανάμεσά τους και φύλακες του Μουσείου που τους καλούν να δουλέψουν και εκτός ωραρίου την Πέμπτη!

Επίσης, οι Νατοϊκοί ζητούν να μπουν στο Μουσείο δωρεάν, μέσω αιτήματος της Μεραρχίας. Την ίδια στιγμή, εάν ένα στέλεχος του ελληνικού στρατού ή κάποιος άλλος πολίτης θέλει να επισκεφτεί το Μουσείο, πρέπει να πληρώσει εισιτήριο 6 ευρώ, που από 01/1/2025 θα γίνει 10 ευρώ!

Εργαζόμενοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου δηλώνουμε ότι αποτελεί προσβολή για τον Πολιτισμό να γίνουν τα εκθέματα «ντεκόρ» για να δηλώσει τον «πολιτισμό» του το ΝΑΤΟ, καθώς Πολιτισμός και βομβαρδισμοί λαών και καταστροφή αρχαιολογικών χώρων είναι έννοιες ασύμβατες μεταξύ τους (δεν ξεχνάμε τις καταστροφές του αμερικανικού στρατού στη Βαβυλώνα και τη λεηλασία από του Αμερικανούς στρατιώτες του αρχαιολογικού πλούτου του Ιράκ).

Δεν ξεχνάμε ότι το ΝΑΤΟ στηρίζει το Ισραήλ, που σκοτώνει χιλιάδες παιδιά στην Παλαιστίνη.

Το Μουσείο και τα εκθέματά του ανήκουν στον ελληνικό λαό και πρέπει να είναι προσβάσιμα σε κάθε πολίτη, Έλληνα ή ξένο, που θέλει να τα γνωρίσει. Οι «επισκέπτες» όμως της Πέμπτης δεν έρχονται ατομικά, σαν πολίτες, αλλά σαν Νατοϊκοί, δηλ. σαν μεσίτες ενός πολεμοκάπηλου οργανισμού.  Με αυτήν την ιδιότητα είναι ανεπιθύμητοι.

Η Μεραρχία ας οργανώσει καμία οργανωμένη επίσκεψη στο Μουσείο για τα στελέχη του ελληνικού στρατού και τις οικογένειές τους, για τους στρατεύσιμους που βρίσκονται στην περιοχή μας και ας αφήσει κατά μέρος το ξέπλυμα του ΝΑΤΟ, που καμία σχέση δεν έχει με την άμυνα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Απαιτούμε λοιπόν να ακυρωθεί η επίσκεψη των Νατοϊκών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης.

Απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συνάδελφοί μας.

Απαιτούμε μαζικές μόνιμες προσλήψεις για την πλήρη λειτουργία όλων των Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων του Έβρου.

Εργαζόμενοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου

Προηγούμενο άρθροΣτρατηγός Φράγκος Φραγκούλης: «Σώστε τη Θράκη μας… “Πριν να βγει ο Χότζας στο Τζαμί”»
Επόμενο άρθροΛάζαρος Καμπουρίδης: «Με την διακήρυξη των Αθηνών κάνουμε βήματα πίσω»