Ηελληνική κυβέρνηση απαγορεύει στους Έλληνες να γιορτάσουν την επέτειο των 200 χρόνων από την απελευθέρωσή μας από τους Οθωμανούς, στις 25 Μαρτίου. Δεν επιτρέπεται να αποτίσουμε σεβασμό στους ήρωές μας.

Εν τω μεταξύ οι παράνομοι μετανάστες, έχουν κάθε δικαίωμα και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.  

Χθες, είχαμε συγκέντρωση Πακιστανών και γενικότερα ισλαμιστών στο κέντρο της Αθήνας.

Η ανακοίνωση:

”Μαζική πολύχρωμη διαδήλωση ενάντια στο ρατσισμό στην Αθήνα

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις της κυβέρνησης κατά των μεταναστών και των προσφύγων. Ένα πολύχρωμο ποτάμι ξεχύθηκε στη Σταδίου και βάδισε από την Ομόνοια στη Βουλή μετά από κάλεσμα συνδικάτων, προσφύγων από τα στρατόπεδα, κοινοτήτων μεταναστών, φοιτητικών συλλόγων και της ΚΕΕΡΦΑ.

Συγκλονιστική η παρουσία μητέρων από το Καμερούν και το Κογκό με τα παιδιά τους σε καροτσάκια. Προσφύγισσες και πρόσφυγες από το στρατόπεδο της Μαλακάσας γιόρτασαν στο δρόμο το Νεβρόζ,την πρώτη μέρα της Άνοιξης, σημαντική μέρα για τους λαούς του Ιράν, του Αφγανιστάν, του Κουρδιστάν. Μαζική και μαχητική η παρουσία νέων μεταναστών εργατών από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές που φώναζαν δυνατά “θέλουμε χαρτιά, θέλουμε άσυλο». Πρόσφυγες από το Ιράκ, την Συρία και το Μαρόκο έφεραν την φωνή των Αράβων για άσυλο και δικαιοσύνη.

Εργαζόμενοι από την υγεία διαδήλωσαν με τα πανό του σωματείου του Αγίου Σάββα, του Γεννηματά. Από την εκπαίδευση βάδισαν με το κοινό πανό των Γ και Ε ΕΛΜΕ Αθήνας, και ΕΛΜΕ Ν.Σμύρνης-Καλλιθέας-Μοσχάτου. Ακόμη εργαζόμενοι από τον πολιτισμό, τον τουρισμό. Το παρών έδωσαν οι δικηγόροι με το πανό της Εναλλακτικής Παρέμβασης-Δικηγορική Ανατροπή. Οι φοιτητικοί σύλλογοι της ΑΣΚΤ και οι μεταλλειολόγοι. Πανό είχαν επίσης το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, η Ν.ΣΥΡΙΖΑ, η Ανοιχτή Πόλη, η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, η ΟΡΜΑ.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με ομιλίες στην εξέδρα που στήθηκε στα Χαυτεία. Η Φύλλια Πολίτη, δημοσιογράφος συντόνισε εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ. Πήραν τον λόγο οι Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η Ντόλις Ντοφάκ απο την Κοινότητα Καμερουνέζων στην Ελλάδα,ο Βασίλης Κουκαλάνι, μέλος του ΣΕΗ, η Άννα Στάμου, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η Ενότητα», ο Κώστας Καταραχιάς, ιατρός – πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Αγίου Σάββα, η Στέλλα Μπελιά, πρόεδρος ΣΕΠΕ Κορυδαλλού – ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητα «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», η Ναχίντ Χουσεινί απο το στρατόπεδο της Μαλακάσας, ο Γιακίμπι Αλί, απο την Αφγανική Κοινότητα, η Αννα Μαρία Παραθύρα από το φοιτητικό σύλλογο μεταλλειολόγων ΕΜΠ, ο Αμπντούλ Κουντούς, Μπαγκλαντεσιανή Κοινότητα, ο Τζοχόβα Κουαρσίε απο την Γκάνα.

Το κλείσιμο και την παρουσία του ψηφίσματος έκανε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ.

Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στη Θεσσαλονίκη παρά τη βροχή, στην Πάτρα με συμμετοχή εκατοντάδων, στα Χανιά, στην Χαλκίδα, στο Βόλο.

Η κινητοποίηση με ψήφισμα της καλεί σε κλιμάκωση των αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις της κυβέρνησης κατά των προσφύγων και των μεταναστών.

Ψήφισμα του συλλαλητηρίου ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, Αθήνα 20 Μάρτη Ομόνοια 3µµ

Να σώσουμε ζωές προσφύγων και μεταναστών από τις δολοφονικές επιθέσεις Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη

Στις 20 Μάρτη διαδηλὠσαμε για να µπει τέλος στις δολοφονικές πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ-φρούριο σε βάρος των προσφύγων και των µεταναστών.

∆εν ανεχόµαστε χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά να πνίγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, να φυλακίζονται σε στρατόπεδα-γκέτο, να βασανίζονται στο Παρανέστι από αστυνοµικούς, να επαναπροωθούνται παράνοµα από τα σύνορα, να πετάγονται στο δρόµο ως άστεγοι.

Εξοργιζόμαστε με την κυβέρνηση που µπροστά στη χρεοκοπία της διαχείρισης της πανδηµίας και της οικονοµίας, στέλνει την Αστυνοµία να χτυπά νέους και ηλικιωµένους στην Νέα Σµύρνη, βάζει τα ΜΑΤ µέσα στα πανεπιστήµια κατά των φοιτητών, απολύει τον συνδικαλιστή γιατρό Κ. Καταραχιά από το νοσοκοµείο Άγιος Σάββας και ταυτόχρονα παίζει το χαρτί του ρατσισµού για να αποπροσανατολίσει την οργή από την πολιτική της.

Είναι οι ίδιοι κουκουλοφόροι µπάτσοι που εισβάλλουν στις σχολές και επαναπροωθούν παράνοµα πρόσφυγες στα σύνορα. Να τους σταµατήσουµε!

Σε ετούτη τη κυβέρνηση που καλύπτει Λιγνάδηδες και βιαστές δηλώνουμε την στήριξη μας στα θύματα των βιασμών και των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και στηρίζουμε τις καταγγελίες του ΣΕΗ. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αστυνοµική βαρβαρότητα. Χρόνια τώρα, μετανάστες και πρόσφυγες από τα σύνορα μέχρι τα αστυνομικά τμήματα και τις γειτονιές την ένοιωσαν πάνω στα κορμιά τους.

Τώρα είναι η ώρα να αγκαλιάσουµε αποφασιστικά τα αιτήµατα των προσφύγων και των µεταναστών, για να σώσουµε ζωές από τις δολοφονικές επιθέσεις και την άθλια ρατσιστική εκστρατεία του Μητσοτάκη, του Μηταράκη και του Χρυσοχοΐδη. Είναι η πολιτική που στρώνει ξανά το έδαφος στους φασίστες µετά την νίκη της 7 Οκτώβρη, µε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληµατική οργάνωση.

Ενάντια στους φράχτες στον Έβρο και την FRONTEX, απαιτούµε ανοιχτά σύνορα! Είναι καλοδεχούµενοι οι κατατρεγµένοι των πολέµων, των δικτατοριών, της πείνας και της κλιµατκής καταστροφής. Να καταργηθεί η ρατσιστική συµφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ!

Απαιτούµε να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι Μόριες, το Παρανέστι.

Να πάρουν χαρτιά και άσυλο, όλα τα παιδιά των προσφύγων να γραφτούν στα σχολεία, όλα τα καµπ να µπουν στο πρόγραµµα των εµβολιασµών, να πάρουν ΑΜΚΑ. Να σταµατήσουν τώρα οι εξώσεις από τα ξενοδοχεία. Αντίθετα, επίταξη ξενοδοχείων για την στέγαση όλων των άστεγων, προσφύγων και Ροµά.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις αλληλεγγύης και υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών, τις δημοτικές κινήσεις και τις συλλογικότητες στις γειτονιές, τις κινήσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ, των Ρομά, των αναπήρων να συνεχίσουμε ενωμένοι τον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή διεκδικώντας άμεσα:

• Ανοίξτε τα σύνορα – κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης!

• Άσυλο, στέγη, χαρτιά για όλους!

• Όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία! • Άμεσος εμβολιασμός όλων των προσφύγων στα καμπ!

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ”

Τα σχόλια δικά σας…

Δημοσιεύτηκε από Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή στις Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021

Δημοσιεύτηκε από Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή στις Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021

Προηγούμενο άρθροΑπόρρητα τουρκικά σχέδια για εισβολή σε Ζουράφα και άλλες 2 κοντινές νησίδες πλησίον της Σαμοθράκης
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Παρεμβαίνουμε έμπρακτα για την ακύρωση της επέκτασης του ΚΥΤ στο φυλάκιο Έβρου – Διπλασιάζουμε το μίσθωμα που αποδέχονται οι ιδιοκτήτες για να εκχωρήσουν την γη τους στο Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου