Ακούμε τις τελευταίες μέρες για όλα αυτά που γίνονται γύρω μας και σίγουρα το τραγούδι…φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα…χωρίς εμένα ..φαντάζει απλά ….η δραματική πραγματικότητα της εποχής.

Ο Γιούνγκερ …αυτός ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε διαρκή μέθη…είχε δηλώσει για την Ελλάδα, ότι για 10 μέτρα θάλασσα…δεν τα βρίσκουμε με τους Τούρκους. Και όμως, η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. ενώ η Τουρκία όχι. Τώρα αν δεν ήταν μεθυσμένος…σίγουρα θα ήξερε ότι η Ελλάδα αποτελεί μέρος της Ε.Ε και η διεκδίκηση κάποιου τρίτου θίγει και την Ε.Ε…..Και όμως δήλωσε…σαφώς εναντίον της ίδιας της ύπαρξης της Ε.Ε…ή όχι…ή ήταν πάλι μεθυσμένος. Και όμως πολλά κόμματα ορίωνται για τους καλούς συμμάχους μας…που εμείς οι ατίθασοι Έλληνες….. απυθαρχούμαι.

Σε τουιτ …του Τσίπρα προς Νταβούτογλου…τα ίδια…Διπλωματικό επεισόδιο ..είπαν απειλήθηκε….και φυσικά…τα κόμματα της αντιπολίτευσης…που ξεπούλησαν την Ελληνική επικράτεια…..πήραν το μέρος των ξένων. Και όμως, δεν ήταν…διπλωματικό επεισόδιο η προδοσία των Ιμίων….και φυσικά ..ίσως κατόρθωμα…της κυβέρνησης….του ΠΑΣΟΚ…τότε…και του Σημίτη….που ξεπουλήσαμε Εθνικό έδαφος ..ή ο Γιούνκερ …είχε δίκιο.

Και τελευταίο το προσφυγικό. Πήγε η Τουρκία και αμέσως συμφωνία για 3,5 δις. Και όμως εμάς ..δεν μας βοηθάν…και για να πάρουμε 2 δις ..πασχίζουμε εδώ και 3 χρόνια…και όχι βοήθεια…αλλά δανεικά που πληρώσαμε…πολύ ακριβά, αφού μας ξεζούμιζουνν εδώ και 6,5 χρόνια. Και οι σύμμαχοι, με την καλή Τουρκία, που γέμισε με το λαθρεμπόριο ανθρώπινων ψυχών τον κόσμο και όχι με το μέλος τους στην Ε.Ε…Ενώ δήλωσε, εκείνο το βλοσυρό ανθρωποειδές όν…ο Σόιμπλε…εννοώ, ..ότι καμμιά βοήθεια δεν θα δοθεί στην Ελλάδα.

Όσο για την υπόθεση Αιγαίο και 12 μίλια, ούτε μιλιά. Και όμως όλες οι συνθήκες κλείνουν με το μέρος της Ελλάδος. Η συνθήκη της Λοζάνης επιτρέπει μόνο 3 μίλια από τις ακτές των Τούρκων, το δικό τους ναυτικό χώρο. Τα 12 μίλια καλύπτονται από το διεθνές δίκιο. Και όμως οι Τούρκοι με θράσος το απορρίπτουν. Και οι δικές μας θρασύδηλες κυβερνήσεις…το αποδέχονται. Και όμως οι σύμμαχοι μας αυτούς που το καλοκαίρι μας έλεγαν ότι είμαστε μέρος της Ε.Ε….αντί να μας υποστηρίξουν…μας ρίχνουν. Ακριβώς αυτό αντικατοπτρίζει και η δήλωση Γιούνγκερ ..αλλά και αυτή του άλλου με τα πλαστά πτυχία Ντάισεμπλουμ…Και η Τουρκία δικαιώνεται ..ίσως με την υπόθεση των Ιμίων, αλλά και με τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδος και της Ε.Ε. που φυσά ανέμελα υπέρ τους.

Από την άλλη, συνεχώς ακούμε για την μεγάλη βοήθεια από την Ρωσία, που δεν υπάρχει, ούτε στα χαρτιά.

Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια οι Έλληνες ποτέ δεν καταλάβαμε κάτι. Καμμιά προφητεία δεν μας έσωσε…και κανείς δεν έσωσε την Κωνσταντινούπολη…..αφού οι ίδιοι οι ανίκανοι αυτοκράτορες, μαζί με έναν ασύδοτο κλήρο, την είχαν καταδικάσει. Ούτε ο μαρμαρωμένος Βασιλιάς …ούτε τα ψάρια που πετάχτηκαν έξω από το τηγάνι. Και φυσικά η απελευθέρωση δεν ήρθε ..ούτε από κοιμώμενους βασιλείς, που ξύπνησαν ..ούτε…από ξυπνισμένα μισοκαβουρδισμένα ψάρια, που πετάχτηκαν από το ταψί.

Ήρθε όταν ο ραγιάς έγινε, άνθρωπος Ελεύθερος και διεκδίκησε την Ελευθερία του. Όταν ξεσηκώθηκε και έριξε…υγρό πυρ ..στα μούτρα του κατακτητή. Και όπως λέμε ..συν Αθηνά και χείρα κίνει …ή τα αγαθά μετά κόπης κτώνται ..και όχι με Εθνικούς Εφιάλτες.

Ούτε διδαχθήκαμε τίποτα, όταν χάσαμε χωρίς λόγο την Αν. Θράκη…το 1922, ενώ η Ελλάδα ήτανε με τους νικητές και στο τέλος, κέρδισε η ηττημένη Τουρκία. Και τότε κανείς δεν κινήθηκε υπέρ μας. Και όμως ήτανε οι σύμμαχοι μας που πολεμήσαμε μαζί ενάντια στους Τούρκους.

Πολλά λέγονται για την Ρωσία και άλλες δυνάμεις. Δεν μιλάμε ποια για την Ευρώπη ..αυτή με την Γερμανική μπότα ήτανε πάντα ανθελληνική.

Η Ρωσία όπως και οι άλλες ξένες χώρες το μόνο που κοιτάνε είναι τα συμφέροντα τους. Και φυσικά ποτέ δεν θα κινηθούν εναντίον κανενός αν δεν υπάρχει οικονομικός λόγος και γεωστρατιγικός. Σήμερα κινούνται προς Συρία, γιατί απλά τα πετρέλαια και η πρόσβαση σε αυτά, σε όλη εκείνη την περιοχή που ονομάζεται Συρία ..είναι Ρωσικών συμφερόντων. Και γύρω γύρω. .περικυκλωμένοι από φιλοδυτικά συμφέροντα, όλος ο υπόλοιπος πετρελαικός παράδεισος της Μέσης Ανατολής και της Μεσοποταμίας.

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι τώρα, σε μια παραφροσύνη, με το αζημίωτο βέβαια, αφού οι λογαριασμοί πολλών υπουργών ..φουσκώσανε από την «φιλοευρωπαϊκή τους πολιτική», δεν κοίταξαν, ποτέ την διατήρηση των ισορροπιών…αλλά μόνο των δικών τους πορτοφολιών. Και έτσι φτάσαμε έως εδώ. Χωρίς εξωτερικές φιλίες και ισορροπίες. Τις όποιες μικρές ισορροπίες, που πήγαν να δημιουργηθούν, ανέτρεψε και κατέστρεψε ο παρανοϊκός και άκρως επικίνδυνος, ανεγκέφαλος, Γιώργος Παπανδρέου, που με την βούλα Βενιζέλου και Σαμαρά μετά….κατέστρεψαν την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος.

Σήμερα με το που είπε κάτι ο Τσίπρας….αμέσως διπλωματικό επεισόδιο. Μα ποιο διπλωματικό επεισόδιο. Ένα αεροσκάφος τόλμησε να πλησιάσει στον χώρο και καταρρίφθηκε και αυτό της μεγάλης Ρωσίας. Σ εμάς κάθε μέρα κάνουν πάρτι στο Αιγαίο…και τσιμουδιά. Πώς να μιλήσουν ..όταν θεωρούν κατόρθωμα την Εθνική προδοσία των Ιμίων ..που ποτέ οι δωσίλογοι ..δεν τόλμησαν να καταθέσουν ούτε ένα στεφάνι σαν φόρο τιμής στους πεσόντες εκείνης της νύχτας ..ενώ χαρακτήρισαν και θερμοκέφαλο τον Καμένο. Όταν πήγε μετά 19 χρόνια και έριξε ένα στεφάνι…σ εκείνο το μέρος.

Με τέτοιους πολιτικούς, μόνο πολιτική σαπίλα και ξεφτίλα μπορεί να έχεις. Καμμιά προφητεία…δεν θα σε σώσει ….κανείς δε θα σε βοηθήσει αν δεν βοηθηθείς από μόνος σου…ανοίγοντας και διεκδικώντας τον βιο σου. Αυτόν που στον εκλέψανε. Και φυσικά αν συνεχίσεις να ψηφίζεις αυτούς που σε κατέστρεψαν. Αυτούς που μόλις λίγο ξεθαρρέψεις ..αντί να σε προτρέψουν ..σε καταδικάζουν. Οι διεθνείς συμμαχίες φτιάχνονται με ισορροπίες και αμοιβαίες παραχωρήσεις ..όχι με ξεπούλημα και με Εθνικούς Εφιάλτες.

Με τιμή και θάρρος και πολλές φορές θράσος. Είναι λίγο απαραίτητο ….γιατί το yes sir….όλα ..φέρνει μόνο σφαλιάρες και success story…αλλά Σαμαρά.

Το παράδειγμα της Τουρκίας σε όλη την ιστορία λαμπρό. Πάντα με τους ηττημένους και πάντα κερδισμένοι. Πάντα με θράσος …και πάντα στην επιφάνεια. Το 74….με την Κύπρο ..τα ίδια…με τα Ίμια το ίδιο…με τις παραβιάσεις στο Αιγαίο το ίδιο. Ακόμα και ρωσικό αεροπλάνο κατέρριψαν και πήραν και 3 δις βοήθεια…εμείς ιδρώνουμε για 2 δις δανεικά που είδη πληρώσαμε…από τους καλούς συμμάχους μας που μας έχουνε είδη δούλους.

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ εναντίον Τσίπρα μέρος ΙΙ: Νέο κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία από το ίδιο του το κόμμα
Επόμενο άρθροΜιχαηλίδης Παύλος: Δεν μπορεί να μονοδρομηθεί η παραλία ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η κυκλοφοριακή μελέτη