Με σύνθημα: «Δυνάμωσε το ΚΚΕ παντού, στους δήμους και τις περιφέρειες» η Οργάνωση Περιοχής Αν. Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ παρουσίασε χθες 20/12 στην Καβάλα, τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Την κεντρική παρέμβαση και παρουσίαση των υποψηφίων έκανε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην ομιλία του σημείωσε:
«Σε όλη τη χώρα εκφράζεται μια νέα συμπόρευση εργατικών, λαϊκών δυνάμεων με το ΚΚΕ. Το βλέπουμε στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ηρωικής πάλης και πρωτοπόρας δράσης του Κόμματος, στη στήριξη των παρεμβάσεων, της δραστηριότητας, των θέσεων του Κόμματος, στους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Μπορούμε να περπατήσουμε μαζί, να δυναμώσουμε τη λαϊκή οργάνωση κι αλληλεγγύη, τη συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στη πάλη, με αισιοδοξία, μαχητικότητα, με πίστη ότι ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων προς όφελος του κι όχι να μένει θεατής των διάφορων αντιλαϊκών σεναρίων.
Το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάει στα ματιά τους εργάτες, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις, τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους στην ύπαιθρο της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, όπως και σε όλη τη χώρα. Ποτέ δεν υποσχέθηκε εύκολες λύσεις εντός του συστήματος της εκμετάλλευσης, με το λαό στη γωνία.
Η θέση όλων αυτών που τα προηγούμενα χρόνια πλήρωσαν τα “σπασμένα” της καπιταλιστικής κρίσης και τώρα καλούνται να πληρώσουν για το «φαγοπότι» της ανάκαμψης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, η συμπόρευση μαζί του είναι δύναμη και όρος για τη λαϊκή αντεπίθεση, για να πάρει πραγματικές ανάσες ο λαός, για ριζικές αλλαγές και ανατροπές προς όφελός του.
Αυτή είναι η ρεαλιστική, μαχητική απάντηση στα προβλήματα, στα βάσανα του λαού, για να δυναμώσει η φωνή του, η ελπίδα και η αισιοδοξία, για να δυναμώσουμε τα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ή οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει, για να δυναμώσουμε τις εστίες αντίστασης και πάλης για σύγχρονα δικαιώματα, με στόχο να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής, της τεχνολογίας.
Είναι σήμερα δύναμη και όρος για μια ισχυρή εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και στις κυβερνήσεις του που τις υλοποιούν, στις κατευθύνσεις και τα δεσμά της ΕΕ, τους δήμους και τις περιφέρειες που τις στηρίζουν, τις εξειδικεύουν, τις προωθούν.
Σε αυτή τη μάχη μπορούμε να συναντηθούμε με περισσότερους μπροστά στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στις Ευρωεκλογές που θα γίνουν μαζί το Μάη και στις βουλευτικές όποτε και αν γίνουν.
Ακόμα κι αν δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, σήμερα μπορούμε να περπατήσουμε μαζί, με το δυνάμωμα του ΚΚΕ να εκφραστεί η αντίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική, στη μιζέρια, στις μειωμένες προσδοκίες, στα ψευτοδιλήμματα, στην επίθεση του κεφαλαίου και της ΕΕ, στη συμμετοχή της χώρα μας στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους»

Οι υποψήφιοι είναι:
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Παπατολίδης Δημήτρης
Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας: Ποτόλιας Χρήστος
Υποψήφιος Δήμαρχος Παγγαίου: Διαμαντόπουλος Μιχάλης
Υποψήφια Δήμαρχος Νέστου: Πηλίτση Χάρις
Υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας: Μήτρου Γιώργος
Υποψήφια Δήμαρχος Προσοτσάνης: Αετοπούλου Κατερίνα
Υποψήφιος Δήμαρχος Δοξάτου: Αμανατίδης Μάριος
Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου: Χρυσάφης Νίκος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης: Βογιατζής Κώστας
Υποψήφια Δήμαρχος Αβδήρων: Μαχαιρίδου Βούλα
Υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής: Λεβέντης Γιάννης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ιάσμου: Σπορίκης Παναγιώτης
Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Δευτεραίος Σάββας
Υποψήφιος Δήμαρχος Σουφλίου: Μηδάλκος Παναγιώτης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ορεστιάδας: Ζαλουφλής Κώστας

Ακολούθησε παρέμβαση από τον υποψήφιο περιφερειάρχη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής ΑΝ. Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ, Δημήτρη Παπατολίδη, ο οποίος σημείωσε:
«Σήμερα δεν ξεκινάμε τη δράση μας μπροστά στη διπλή πιθανά και τριπλή εκλογική μάχη του Μαΐου, ούτε πολλοί από τους υποψηφίους παρουσιάζονται για πρώτη φορά απέναντι στο λαό. Παλιότερα στελέχη του Κόμματος και πρωτοπόροι αγωνιστές, μαζί με τη νέα βάρδια των αγωνιστών, συναντώνται σαν επικεφαλής αλλά και σαν υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ. Όλοι έχουμε ξαναβρεθεί στους αγώνες της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης μέσα από τη δράση στις επιτροπές Ειρήνης,στους γυναικείους συλλόγους, στα μέτωπα του πολιτισμού, του αθλητισμού, κατά των Ναρκωτικών.
Πριν από ενάμισι χρόνο φίλοι και σύντροφοι, στο αναπτυξιακό συνέδριο στην Κομοτηνή ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, Δήμαρχοι υποστηριζόμενοι από τη ΝΔ, πανηγύριζαν αντάμα με στελέχη των επιχειρήσεων για τους στόχους που αφορούσαν τη λεγόμενη ανάπτυξη. Στόχοι που φυσικά δεν αφορούσαν τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων του λαού μας στην περιοχή. Άλλωστε η υψηλή απορροφητικότητα στα κονδύλια, του ΕΣΠΑ από την περιφέρεια, η ολοκλήρωση του ΤΑΡ και οι νέοι ενεργειακοί σχεδιασμοί, η άνοδος του τουριστικού ρεύματος, όχι μόνο δεν έδωσαν ώθηση στο λαϊκό εισόδημα, αλλά κράτησαν τις δραματικές πρωτιές για τον λαό. Παραμένουμε σαν περιοχή πρωταγωνιστές στην ενεργειακή φτώχεια, αφού θα περνάν τρεις αγωγοί, θα είμαστε η μόνη περιοχή με εξορύξιμα κοιτάσματα πετρελαίου, με τεράστιο δασικό πλούτο, με πολλαπλές πηγές γεωθερμίας και ο λαός θα παγώνει. Γιατί κανένας ούτε κυβέρνηση, ούτε Περιφέρεια ούτε Δήμοι, διεκδίκησαν σαν αντισταθμιστικό το φτηνό αέριο για το λαό. Γιατί το ίδιο το πρόγραμμα εγκατάστασης οικιακού δικτύου φυσικού αερίου δεν φτάνει ούτε για το 20% του πληθυσμού και όποιος μπορέσει να βάλλει μετά το 2021 πρέπει να έχει τουλάχιστον τρεις μισθούς μαζεμένους. Σήμερα που μιλάμε και με το πετρέλαιο στα ύψη και την επιδότηση του πετσοκομμένη, περιορίζουν τους κάτοικους της ορεινής Ξάνθης, τα μειονοτικά χωριά στην υλοτομία ξύλων για τις ατομικές ανάγκες τους στην θέρμανση. Ζήτημα που το σηκώσαμε στην περιφέρεια αλλά και μ ε τρεις απανωτές ερωτήσεις στο κοινοβούλιο που δεν απάντησε η κυβέρνηση….
Σήμερα η περιοχή μας, η χώρα μας έχει ανάγκη περιφερειάρχες και Δημάρχους, περισσότερους εκλεγμένους συμβούλους με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, για να παλεύουν για το λαό. Για να μη στρώνουν κόκκινα χαλιά στους φονιάδες των λαών, όπως έκαναν νυν Δήμαρχοι Περιφερειάρχες και νέοι διεκδικητές της περιφέρειας που βαρέσαν προσοχή στο γεράκι των ΗΠΑ τον Αμερικάνο πρέσβη Παιατ.»

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα σε Στρατιωτικές Μονάδες στον Έβρο
Επόμενο άρθροΔημήτρης Λαζόπουλος: “Η θέση του Δημάρχου είναι μια πρόκληση προσφοράς – Η νέα προσπάθεια βασίζεται: στη σύνθεση, στη συνεργασία και όχι στον ηγεμονισμό”