Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής, για την υπόθεση του πρώην Υπουργού Νίκου Παππά. Η πρόταση του πορίσματος, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής από το Προεδρείο της Επιτροπής και περιλαμβάνει την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του πρώην Υπουργού, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής διεξήχθησαν συνολικά 17 συνεδριάσεις που διήρκησαν περίπου 40 ώρες, εξετάστηκαν 6 μάρτυρες, καταγράφηκαν 1.999 σελίδες Πρακτικών και ελήφθη μεγάλος όγκος εγγράφων. Τα συμπεράσματα όλων των παραπάνω, καταγράφονται στην τελική πρόταση πορίσματος που κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής. 

Ο Πρόεδρος της Ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής, Σταύρος Κελέτσης, καταθέτοντας το πόρισμα στον Πρόεδρο της Βουλής τον ευχαρίστησε και δήλωσε πως η Επιτροπή έκανε ευσυνείδητα το καθήκον της, τηρώντας απόλυτα τον Κανονισμό της Βουλής και σεβόμενη τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής για την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών της, επισημαίνοντας πως το πόρισμα θα διανεμηθεί στα κόμματα και στους βουλευτές και πως στη συνέχεια θα οριστεί η ημερομηνία συζήτησης του πορίσματος στην Ολομέλεια.

Η πρόταση πορίσματος αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, μέσα στο επόμενο  15ήμερο.

Προηγούμενο άρθροΑπόστολος Δαβής: “Κουμάντο στον Δήμο Σουφλίου κάνει η κλειστή ομάδα, οι ειδικοί συνεργάτες και οι υπάλληλοι”
Επόμενο άρθροΠαρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου στα εγκαίνια της έκθεσης των ΓΑΚ