Στην ανακοίνωση συγκρότησης πανελλαδικού μετώπου κατά της διαφθοράς προέβη ο Πρόεδρος της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) Βασίλης Αναστασόπουλος, αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία του στον τομέα αυτόν, ώστε να συνθλιβεί το βρώμικο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο και οι εκπρόσωποί του στην κρατική μηχανή.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Θράκη, συνοδεία στελεχών τού κόμματος, υπήρξε ταύτιση απόψεων με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη, για το κρίσιμο ζήτημα του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.

Και οι δύο συμφώνησαν ότι το προξενείο πρέπει να κλείσει, από την στιγμή που δεν λειτουργεί για να εξυπηρετεί τους Τούρκους ταξιδιώτες, όπως είναι ο επίσημος σκοπός του αλλά τορπιλίζει το ειρηνικό μοντέλο συνύπαρξης των χριστιανών και μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης.

Ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της οικονομικής θωράκισης του νομού, που θα φέρει την πολυαναμενόμενη ανάπτυξη, για να συμπληρώσει ο κ. Αναστασόπουλος ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί και με την παροχή κινήτρων για την εγκατάσταση επιχειρήσεων, που θα διέπονται από ειδικό φορολογικό καθεστώς, κάτι που θα βοηθήσει στην παραμονή των νέων ανθρώπων στον τόπο τους.

Προηγούμενο άρθροΟ Tύφος του Ρωσικού και Σλαβικού Εθνοφυλετισμού στο Άγιον Όρος (19ος και 20ος Αιώνας) (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)
Επόμενο άρθροΑναβλήθηκε οριστικά η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θράκη