Την έντονη διαμαρτυρία του για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί σε συγκεκριμένη περιοχή του Διδυμοτείχου που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιών, εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιαννογλου.

Το πρόσφατο περιστατικό στην συνοικία «Πανόραμα»  όπως είπε,  είναι το πέμπτο κατά σειρά τον τελευταίο ενάμιση μήνα  και ήταν η αφορμή να αναγκασθεί ο ίδιος να εκφράσει την αγανάκτηση του.

Ο κύριος Χατζηγιαννογλου κάνει λόγο για μια ομάδα 10 – 20 οικογενειών οι οποίες έρχονται από άλλες περιοχές στην πόλη και με ανάρμοστες συμπεριφορές εκφοβισμού και απειλών, προσπαθούν να εκτοπίσουν τους ντόπιους κατοίκους του συνοικισμού ώστε να καθίσουν οι ίδιοι μέσα.

Μια από τις τακτικές τους είναι οι δολιοφθορές σε σπίτια και κτήματα, η κλοπή σίδερων και καλωδίων τα οποία βάζουν φωτιά για να  πάρουν τον χαλκό και να τα πουλήσουν, προκαλώντας πυρκαγιά κοντά στα σπίτια και φόβο στου κατοίκους αναγκάζοντας  ορισμένους από αυτούς να  σκεφθούν να εγκαταλείψουν.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος: «Έχω διαμαρτυρηθεί έντονα στα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών από την πρώτη χρονιά της θητείας μου, αλλά και σε όποιον επισκέπτεται την περιοχή δίχως αποτέλεσμα. Η αστυνομία και η πυροσβεστική επιβάλλουν πρόστιμα, η δικαιοσύνη για διάφορους λόγους τους αφήνει ελεύθερους. Η κυβέρνηση δεν παίρνει τα ανάλογα μέτρα να τους ελέγξει. Έχει φθάσει στο απροχώρητο η κατάσταση. Φθάνει… πέρυσι κάηκε ο μισός Έβρος. Αυτό δεν είναι ατύχημα. Το βάζουν επίτηδες. Οι κάτοικοι της κοινότητας διαμαρτύρονται και θα αναγκασθούν να φύγουν. Εμείς καταθέσαμε και άλλα στοιχεία στο Υπουργείο χωρίς ανταπόκριση».

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου διευκρίνισε ότι κάθε χρόνο έρχονται καινούργιες οικογένειες οι οποίες εκφοβίζουν συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, προσθέτοντας ότι «τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μπει φρένο πριν η κατάσταση χειροτερέψει».

Όπως ανέφερε ήδη έχουν κάνει κατάληψη σε κάποια άδεια σπίτια του συνοικισμού, έδιωξαν τους ντόπιους οι οποίοι είτε μετακόμισαν σε άλλη περιοχή, είτε έφυγαν από την πόλη.

«Αν δεν σταματήσει τώρα αύριο δεν θα τρέχουμε μόνο για πυρκαγιές αλλά και για άλλους λόγους» κατέληξε με έμφαση ο κ Χατζηγιαννογλου.

Προηγούμενο άρθροΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του Μουσείου Αλεξανδρούπολης