Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου μας στην παρουσίαση του Δ’ Τόμου για τον...

Ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου μας στην παρουσίαση του Δ’ Τόμου για τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 το βράδυ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η παρουσίαση του Δ’ Τόμου των Πρακτικών του ταυτάριθμου Συνεδρίου της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: “Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός”.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Σεβ. Μητροπολίτες και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιος Καλαντζής, καθώς και πλήθος κόσμου που γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου.
Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος και αμέσως μετά ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ανέπτυξε την σύντομη ομιλία του (ολόκληρη η ομιλία εδώ)

Στη συνέχεια της εκδήλωσης μίλησε ο Ελλογ. κ. Λίνος Μπενάκης, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών και τ. Διευθυντής του Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Φιλοσοφίας, και την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος. Την εκδήλωση συντόνισε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Αντωνίου – Τριανταφυλλίδης, γραμματεύς της Επιτροπής.

 

 

Exit mobile version