ΟΜΟΚΕΝΤΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ “ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ “ΚΑΙ “Η ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ;!

 

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο

 

Δεν είναι τυχαία η επικύρωση του σωματείου “Κέντρο Μακεδονικής γλώσσας “στην Φλώρινα ούτε του συλλόγου με την ονομασία “Φενέρμπαχτσε Δυτικής Θράκης ” στην άλλη άκρη της Ελλάδας στην Κομοτηνή !Και οι δύο σύλλογοι εκπορεύονται από τους ίδιους ανθελληνικούς κύκλους, από το ίδιο τόξο που προσπαθεί να στραγγαλίσει οτιδήποτε ελληνικό στην περιοχή !Ο ελληνικός λαός δεν είναι εύκολος και το ξέρουν !Γι αυτό προσπαθούν να τον πλήξουν στην γλώσσα και στον πολιτισμό του ! Είναι το ίδιο μυσαρό σωβινιστικό σκληρό παρακρατικό Ισλάμ με τα “μαύρα ταμεία” και την ανίερη προπαγάνδα σε όλη την βαλκανική χερσόνησο ! (Για το θέμα αυτό δείτε την αναλυτική και πλούσια αρθρογραφία του μαχητικού και ερευνητικού Δημοσιογράφου Νίκου Αρβανίτη στον ιστότοπο ” Komotinipress”)! Έτσι θέλουν να χτυπήσουν την ελληνική παράδοση και ιστορία , την ελληνικότητα της περιοχής μας και γι αυτό οι δήθεν αθώες ονομασίες που και μόνο αθώες δεν είναι !Και στις δύο περιπτώσεις ενυπάρχει ο σπόρος του αλυτρωτισμού !Οι σκοτεινοί αυτοί κύκλοι σπέρνουν στο σήμερα για να θερίσουν φωτιά και χολή στο “αύριο “Δυστυχώς αλλά αποδείχθηκαν ανεπαρκείς σε ενσυναίσθηση και γνώσεις οι φυσικοί δικαστές που εν προκειμένω είναι οι αρμόδιοι ειρηνοδίκες και στην συνέχεια εφόσον ασκηθεί ανακοπή οι αντίστοιχοι πρωτοδίκες !

Για να αναλαμβάνουν έτσι την σκυτάλη οι ενεργοί Έλληνες πολίτες (λέγε με Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο, Βελόπουλο ,λέγε με Κακουλίδη από το Θρυλόριο )κινώντας τις αναγκαίες διαδικασίες για θεσμική παρέμβαση με ανακοπή και τριτανακοπή!

Όμως οι ανακοπές μόνες τους δεν λύνουν το πρόβλημα !Γιατί η παθογένεια υπάρχει στα ίδια τα πολιτειακά όργανα !Γιατι επικυρώνουν τα αρμόδια δικαστήρια τα καταστατικά τέτοιου είδους σωματείων ,αφού και Μακεδονική γλώσσα δεν αναγνωρίζεται στην Ελλάδα αλλά και καμιά Φενέρμπαχτσε δεν μπορεί να εδρεύει σε ανύπαρκτη “Δυτική Θράκη “!Δεν συνδέονται αυτά τα δύο …γιατί η σύνδεση επιχειρείται από το βαθύ κράτος του Ισλάμ ! Γιατί οι ειρηνοδίκες επικυρώνουν αβασάνιστα τέτοιου είδους συλλόγους χωρίς να ελέγχουν ούτε την τυπική νομιμότητα , το κατά πόσον δηλαδή προσκρούουν τέτοια καταστατικά στο φίλτρο της δημόσιας τάξης( Άρθρα 3 και 33 ΑΚ) , ενώ παλαιότερα δεν περνούσε ούτε κουνούπι στην εσωτερική έννομη τάξη μας όσο κι αν προσπαθούσαν τέτοιοι σκοτεινοί κύκλοι όπως να περάσουν το Σύλλογο ” Τουρκική ένωση Ξάνθης” ! Έφτασαν άραγε οι κύκλοι αυτοί με την σωρευμένη σε αυτούς δύναμη μέχρι το σημείο να ελέγχουν τα διαφορά κέντρα εξουσίας στην χώρα μας και αυτά με την σειρά τους να δίνουν τις αντίστοιχες εντολές , εκεί όπου φτάνουν …;! Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο τότε η χώρα μας είναι ελεγχόμενη από τα ξένα αυτά συμφέροντα….. ότι χειρότερο για εμάς !

Η παθογένεια όμως ενυπάρχει και στον ίδιο τον λαό μας ! Σε ένα τέτοιο κορυφαίο θέμα δεν αντιδρούν παρά ελάχιστοι . Δεν μας διακρίνει εκείνη η αρετή που θα είχε υποχρεώσει τους φαύλους κυβερνήτες μας να αναδιπλωθούν και να τραπούν σε άτακτη φυγή!

Αύριο είναι η επέτειος της Εθνικής Επαναστάσεως του 1821 Ας αναλογιστούμε ποια η σχέση μας με τους ευκλεείς αυτούς προγόνους μας ! Εκείνοι έδωσαν την ψυχή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα …εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα γύρω μας και ενώ ο κίνδυνος ζυγώνει…Να δείτε πόσα άνθη του κακού θα φυτρώσουν ακόμη ! Κι εμείς δεν θα θέλουμε να πάρουμε χαμπάρι ! Όμως είναι βέβαιο…. Με αυτή την νοοτροπία Κάποια στιγμή θα μας δικάσουν οι αγέννητοι κι οι νεκροί …!

Προηγούμενο άρθροΕπιμελητήριο Έβρου: Μνημόνιο Συνεργασίας για την Υποστήριξη μαθητών του Εσπερινού ΕΠΑΛ 
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη της Κατερίνας Μπέρδου στο Κέντρο Υγείας Δικαίων Ορεστιάδας