Αποζημιώσεις σιτηρών και βαμβακιού – ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ για τους βιοπαλαιστές αγ ρότες της περιοχής μας.

Κοροϊδεύει  τους αγρότες του Έβρου για άλλη μια φορά  η κυβέρνηση. Με καθυστέρηση δύο χρόνων  ανακοίνωσε αποζημιώσεις, κυριολεκτικά ψίχουλα, που θα πάρουν οι βιοπαλαιστές αγρότες του Έβρου για τις ζημιές που προκλήθηκαν στα σιτηρά από την ανομβρία και στα βαμβάκια από το πράσινο σκουλήκι το 2018.

Όπως και για τους αιγοπροβατοτροφους που ανακοίνωσε 4ε/ζωο(προβατίνα ή αίγα) όταν αυτοί πούλησαν κοψοχρονιά από 1,5 έως 2,5 ευρω το κιλό.

Οι αποζημιώσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση βρίσκονται πολύ μακριά από το να καλύψουν την απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν οι μικρομεσαίοι αγρότες. Όταν η ζημιά στα σιτηρά από την ξηρασία έφτασε στο 55% και στο βαμβάκι από το πράσινο σκουλήκι στο 70% , τα  4,9 ευρώ στο στρέμμα που δίνει η κυβέρνηση στους σιτοπαραγωγούς και 12,6  περίπου ευρώ στους βαμβακοπαραγωγούς είναι κυριολεκτικά ψίχουλα.

Με δυο μέτρα και δυο σταθμά η κυβέρνηση επιδοτεί με τεράστια ποσά τους μονοπωλιακούς ομίλους και με ψίχουλα τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου  «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Ν.Δ , ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν το πάγιο αίτημα των αγροτών για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Καμιά κυβέρνηση από το 2011 που ισχύει ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ , ενώ είχαν την υποχρέωση να καλύπτουν τον ΕΛΓΑ με 35 εκατ. το χρόνο.

Η κοροϊδία της κυβέρνησης δεν πρέπει να περάσει.   Ελπίδα υπάρχει και βρίσκεται στην οργάνωσή  μας και τον αγώνα. Επιμένουμε και διεκδικούμε:

ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές από όλες τις καταστροφές σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο  και χωρίς καθυστερήσεις. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος Μαργαριτίδης Γιάννης

Προηγούμενο άρθροΝ. Γκαρά: « Στο επίκεντρο μιας προοδευτικής διακυβέρνησης η ευημερία της κοινωνίας»
Επόμενο άρθροΚαθημερινοί οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης στη λαϊκή αγορά αλλά και σε όλο το κέντρο της πόλης