Με μεγάλη επιτυχία και με εξαιρετικά αξιοσημείωτη προσέλευση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 03 Απριλίου 2023, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, ημερίδα για την τοπική ευαισθητοποίηση των επιχειρηματιών με τίτλο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ» από την  Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης στα πλαίσια του έργου “Market Changer – MarCh” που υλοποιείται με τη συμμετοχή της ΟΕΕΘ στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας «Interreg V-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 – 2020». 

Στην ημερίδα συμμετείχαν πολλοί επιχειρηματίες από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης καθώς και από όλη την Θράκη. 

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΕΘ και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Κασαπίδης Βασίλειος κάνοντας μία εισαγωγή για τον σημαντικό ρόλο που αποκτά στην περιοχή και κατά συνέπεια στην επιχειρηματικότητα η Αλεξανδρούπολη. 

Στην συνέχεια στην ημερίδα μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο της Περιφέρειας στην ανάπτυξη της περιοχής με τα νέα δεδομένα και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννης Ζαμπούκης ο οποίος ανέλυσε την Δυναμική της πόλης της Αλεξανδρούπολης και τον αντίκτυπο αυτής στην επιχειρηματικότητα της περιοχής. 

Ακολούθως πήραν τον λόγο ο κ. Τοψίδης Χριστόδουλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Έβρου, τονίζοντας τους τρόπους με τους οποίου η Επιχειρηματικότητα θα βρεθεί στο επίκεντρο ανάπτυξης της Θράκης και ο κ. Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνος, Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης ο οποίος επεσήμανε την θέση της Θράκης ως διεθνές εμπορικός και ενεργειακός κόμβος και την  συμβολή και τον ρόλο του λιμένα Αλεξανδρούπολης 

Στην συνέχεια μίλησε ο κ. Καρανίκας Γεώργιος, Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας για τον ρόλο του εμπορίου στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο της Αλεξανδρούπολης παρουσιάζοντας δημογραφικά και μακροοικονομικά δεδομένα της Θράκης, βασικά χαρακτηριστικά της Αλεξανδρούπολης καθώς και μία swot analysis της περιοχής. 

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Αντώνιος Φραντζής αναφέρθηκε στην  αναγκαία αναβάθμιση των υποδομών που ακολουθεί την Δυναμική της Αλεξανδρούπολης και στην αξιοποίηση του γεωγραφικού και διασυνοριακού χαρακτήρα της Θράκης μέσω του προγράμματος  MARKET CHANGER και στην συνέχεια ο κ. Καραγεωργίου Δημοσθένης, ICT Project Manager -Prisma Electronics SA, ανέλυσε τις  Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του MarCh, και τέλος ο κ. Καραμόσχος Αθανάσιος, Συντονιστής του MarCh – Εταιρία Transcoop περιέγραψε το έργο MarCh ως μοχλό προώθησης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεωνστην Θράκη.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A “Greece-Bulgaria 2014-2020”

Προηγούμενο άρθροΣτην Εθνική Ελλάδος του Kick Boxing ο Αθλητής του Συλλόγου Απόλλων Αλεξανδρουπόλεως, Κούρτης Γεώργιος
Επόμενο άρθροΥποδοχή ιεράς εικόνος Παναγίας Βοήθειας στην Νέα Χηλή