Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος ήταν πάντα επιρρεπής στις διεθνείς σχέσεις. Έτσι από την αρχή της γενέσεως του Νεοελληνικού κράτους είχαμε έχθρες και πολεμικές ανάμεσα σε αγγλόφιλους, ρωσόφιλους, γερμανόφιλους, γαλλόφιλους, αλλά δυστυχώς εκτός από τον Καποδίστρια και το άδοξο τέλος του, δεν είχαμε ποτέ Ελληνόφιλους  πολιτικούς, ενώ ο κόσμος έτρεχε πίσω από τους επιτήδειους των κομμάτων που στο τέλος εξυπηρετούσαν τυφλά ξένα συμφέροντα.

Έτσι φτάσαμε μέχρι τις μέρες μας με τα αποτρόπαια συμβάντα του 2015, όπου Έλληνες βουλευτές και Ευρωβουλευτές έτρεχαν και φώναζαν Γερά Γερουν ….και οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας, ενώ ο λαός στέναζε κάτω από την κλεψιά, τους φόρους και την ανεργία που είχαν επιβάλει με την διαφθορά στο αποκορύφωμα της.

Στην εξωτερική πολιτική σίγουρα τα πράγματα, ήταν χειρότερα. Χάσαμε για χάριν άλλων την Μικρά Ασία και χωρίς κανέναν λόγο, χάσαμε την Αν. Θράκη, ενώ ήμασταν και με τους νικητές του Α παγκοσμίου πολέμου. Το ίδιο έγινε και με την Βόρειο Ήπειρο, ενώ ήμασταν με τους νικητές του Β Παγκοσμίου πολέμου και είχαμε στην περίοδο ειρήνης φτάσει στο Δυράχειο. Στο τέλος περιοριστήκαμε στα σημερινά μας σύνορα, από ένα ανύπαρκτο μέχρι τότε κράτος, υποχείριο και προτεκτοράτο των Ιταλών.

Δεν μιλάμε για την πολιτική γκάφα των Ιμίων, όπου χάσαμε από δημοσιογράφους, αυτοί που βαλαν την Τουρκική σημαία στα Ίμια, δημιουργώντας μόνοι μας γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και μετά ο Σημίτης ευχαριστούσε τους Αμερικάνους που μας έσωσαν.

Τα λάθη όμως συνεχίστηκαν και μετά. Στην Δυτική Θράκη, τα λάθη μοιραία. Η απαξίωση της Θράκης με το γνωστό θα σε στείλω στον Έβρο και στην Θράκη  σαν τόπο εξορίας, έφερε σε απομόνωση έναν πλούσιο τόπο με εύφορη πεδιάδα και φυσικά σταυροδρόμι μεταξύ ηπείρων. Επίσης η εγκατάλειψη της μειονότητας με την απαξίωση και φυσικά με τις λεγόμενες μπάρες και τα απομονωμένα Πομακικά χωριά, που τα παρέδωσαν στα χέρια του Τουρκικού προξενείου. Και αυτά επί Εθνικών όπως λεγότανε κυβερνήσεων. Δυστυχώς στο τέλος φωνάζουμε μόνο για τα αυτονόητα λάθη μας. Ακόμα και την γλώσσα τους την αλλάξαμε δίνοντας τους Τουρκικά βιβλία και όχι Πομακικά ή Ελληνικά.

Βέβαια, σήμερα επιχειρείται και με την  αλλαγή του εκλογικού νόμου ως προς την αναλογική μορφή της εκλογής.  Σίγουρα είναι δημοκρατικότερη. Αλλά στην Θράκη θα δημιουργήσει πρόβλημα με την μειονότητα. Και όχι με την ίδια την μειονότητα. Με την ασυδοσία και την τρομοκρατία του Τουρκικού προξενείου που και οι ίδιοι οι μειονοτικοί έχουν καταγγείλει. Σε περίπτωση που βγουν ελεγχόμενοι από την Άγκυρα δήμαρχοι μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα Εθνικό με την όλη ειρηνική μέχρι τώρα κατάσταση. Βέβαια και με την έλευση των πολλών αγωγών, αυτό μπορεί να αποβεί λίγο χειρότερο σενάριο, από την κανονικότητα. Είδαμε στις μέρες μας, ότι εκεί που υπήρξαν πετρέλαια, αγωγοί και μεγάλα συμφέροντα διαμελίστηκαν χώρες και κράτη ολόκληρα. Λιβύη, Ιράκ, Συρία, Αλγερία, στο όνομα της δυτικής δημοκρατίας ή μάλλον της οικονομικής ολιγαρχίας των πετρελαίων. Τις διέλυσαν χωρίς λόγο και αφορμή. Ο λόγος διάφορος. όπως η έλλειψη δημοκρατίας, ότι είναι τρομοκρατικά κράτη και μετά δεν βρήκαν τίποτα ή μαλλον οι τρομοκράτες ήταν εξοπλισμένοι από τους ίδιους, ότι έχουν όπλα που απειλούν τον κόσμο ολόκληρο ….και δεν είχαν ούτε ντουφέκια…κλπ….

Άρα προσοχή στα παιχνίδια της εξουσίας των κυβερνήσεων των Αθηνών γιατί πρώτα μαθαίνεις και μετά δρας.

Στο τέλος μια μεγάλη γκάφα, ήταν το Σκοπιανό. Ένα κράτος φάντασμα που δημιουργήθηκε από αθίγγανους, Βούλγαρους, Αλβανούς, και Σέρβους, υπάρχει και Ελληνική μειονότητα και έγινε από τον Τίτο, μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο, ακριβώς για να δημιουργήσει προβλήματα και διεκδικήσεις στην Ελλάδα, που ήταν μέλος του ΝΑΤΟ και του δυτικού κόσμου, όπως τότε την είχαν χωρίσει οι μεγάλοι. Ένα κράτος χωρίς Εθνική οντότητα, αλλά μόνο ένα μικρό γεωγραφικό κομμάτι, που ήταν μέρος της γεωγραφικής Μακεδονίας.

Και η πρώτη γκάφα στις 23-10-2059, με υπογραφή Βασιλέως Παύλου και Κώστα Καραμανλή του γηραιότερου. Σε μια συμφωνία περί αμοιβαίων δικαστικών σχέσεων  μεταξύ των δυο χωρών, της τότε Γιουγκοσλαβίας του Τίτο(για την Γιουγκοσλαβία με τα υπουργεία δικαιοσύνης των Λαϊκών δημοκρατιών της Σερβίας, Κροατίας, Βοσνίας Ερζεγοβίνης, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και Μαυροβουνίου) και του Βασιλείου της Ελλάδος,    δεχόμαστε το όνομα για πρώτη  φορά εμφανιζόμενο, σαν Μακεδονία προσοχή σαν Λαϊκή δημοκρατία, μέσα στην ομόσπονδη Γιουγκοσλαβία. Οι υπογραφές από κάτω εκτός του Βασιλέως Παύλου και του Κ. Καραμανλή, όλης της πολιτικής ελίτ που κυβέρνησε μέχρι πρωτύτερων. Ε. Αβέρωφ, Π. Καννελόπουλος, Κ.Τσάτσος, κλπ.

Το φάντασμα και οι επιδιώξεις άρχισαν να διαφαίνονται.

Μετά τον διαμελισμό της  Γιουγκοσλαβίας, οι τάσεις αυτονόμησης ήρθαν και προς τον Νότο. Τα ηνία ανέλαβαν οι δυτικοί μέχρι τότε και σήμερα σύμμαχοι μας, που βοήθησαν στην δημιουργία αυτόνομου ποια κράτους χωρίς Εθνική ταυτότητα, Χώρα με οικονομία, πάμπτωχη, άρα ευκόλως διαχειριζόμενη από όλους τους μεγάλους. Και εκεί το μεγάλο λάθος. Το παίζαμε Μακεδονομάχοι …αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη του γηραιότερου, με τον Αντώνη Σαμαρά, δέχτηκαν το 1992 την προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ, με την λέξη Μακεδονία στο τέλος. Το διεθνές σήμα των Σκοπίων, αυτό που βάζουν και στα αυτοκίνητα και φορτηγά τους ΜΚ. Το 2013 και 2014 σε πολλές συνεδριάσεις του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ, με την λέξη Μακεδονία, προσφωνήθηκαν τα Σκόπια, πολλές φορές αλλά ο τότε υπερήφανος υπουργός μας εξωτερικών το είχε καταπιεί ….νομίζω ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος …και δεν έκαναν ούτε διάβημα.

Το 2008 το ίδιο με τον Κ. Καραμανλή τον νεότερο. Ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό την Μακεδονία. Άντε τώρα να διαδώσεις ότι δεν είναι Μακεδονία και είναι γεωγραφικός προσδιορισμός..όταν όλο το σύμπαν έχει πέσει επάνω και αναζητά αυτό το όνομα.

140 χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία, ίσως είμαστε οι μόνοι που τα λέμε ακόμα Σκόπια. Στην Ιταλία από το 1999….τα λένε Republica di Macedonia…

Σίγουρα όταν δέχεσαι κάτι ως και σαν γεωγραφικό προσδιορισμό ίσως αυτό μετά από λίγο καιρό, ίσως και μέσα στον χρόνο ξεχαστεί. Σήμερα τα περισσότερα κόμματα τίθενται στην χρήση ονόματος με τον γεωγραφικό όρο Μακεδονία. Αυτό, θα το εξηγήσουν σε όλους τους λαούς; Γιατί αν πουν ναι ….ίσως να γελάσω ….Εδώ και μερικά χρόνια βλέπουμε την στρέβλωση μέσω Χόλυγουντ, όλης της παραδοσιακής παγκόσμιας ιστορίας. Ακόμα και μαύρο Μ. Αλέξανδρο έβγαλε το BBC.

Συνοψίζοντας, αν δεχθούμε τον όρο έστω και με γεωγραφικό προσδιορισμό, απλά νομιμοποιούμαι τα Σκόπια σαν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, που ναι μεν στους διεθνείς οργανισμούς θα λέγεται με τον σύνθετο όνομα τους …αλλά θα λέγεται  Μακεδονία στην συνείδηση των πολιτών του κόσμου. Ή το αφήνουμε ως έχει και  διαιωνίζουμε το πρόβλημα που όσο περνά ο καιρός θα συνεχίσει να λέγεται Μακεδονία. Ή δεχόμαστε άλλο όνομα χωρίς καμία λέξη Μακεδονία που θα αλλάξει πραγματικά τον παγκόσμιο χάρτη ως προς την ονομασία αφού θα υποχρεώσει όλα τα κράτη να την λένε με το καινούργιο όνομα της και ο όρος Μακεδονία θα είναι ανύπαρκτος σαν χώρα.

Όσο για τα διάφορα κόμματα που κόπτονται για σύνθετη ονομασία. Ίσως δεν θα έχουμε καλά αποτελέσματα από ένα κράτος, πολύ φτωχό μεν αλλά που μπορεί μέσα στην φτώχια του για να κρατήσει την ανύπαρκτη οντότητα και Εθνικότητα του, να δημιουργήσει Εθνικιστικά προβλήματα διεκδίκησης εδαφών. Απλά όπως η Ελλάδα και η Βουλγαρία έχουν περιοχές-επαρχίες που λέγονται Μακεδονία και Θράκη και αυτοί μπορούν να πουν τα Νότια Σκόπια, περιφέρεια-επαρχεία Μακεδονίας, αλλά όχι όλο το κράτος τους.

Βέβαια εδώ προκαλούνται τα προβλήματα που είπαμε, Μη έχοντας Εθνότητα και συνοχή στην πρώτη οικονομική κρίση, μπορεί να ξεσπάσουν προβλήματα διαμελισμού του ανύπαρκτου αυτού κράτους στις επιμέρους εθνικότητες του. Κάτι που οι δημιουργοί αυτού του κράτους δεν θα ήθελαν. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Προηγούμενο άρθροΔΙΩΡΥΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – Μετά το τέλος του πετρελαιαγωγού, μήπως και το τέλος του λιμανιού ; (γράφει ο Νικόλαος Παπανικολόπουλος)
Επόμενο άρθροΣυμβολική Δενδροφύτευση στο Ελληνοχώρι μετά από πρωτοβουλία του αθλητικού συλλόγου Δόξα Ελληνοχωριου και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του τμήματος Διδυμοτείχου