Με αίτηση που κατέθεσαν  στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, 12 δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις μειοψηφίας ζητούν να συζητηθεί εκ νέου, στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο, η απόφαση που είχε ληφθεί στις 2 Αυγούστου, με την οποία το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας είχε γνωμοδοτήσει θετικά στην εγκατάσταση 4 Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας σε αντίστοιχες περιοχές του δήμου Ορεστιάδας.

Η απόφαση είχε ληφθεί, μετά από εισήγηση του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, με 13 ψήφους συμβούλων της παράταξής του, οι οποίοι υπερψήφισαν τη θετική γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, χωρίς όμως κανείς τους να τοποθετηθεί στη διάρκεια της συζήτησης. Αρνητικά είχαν γνωμοδοτήσει οι 11 παρόντες στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα των ανεμογεννητριών είχε αποτελέσει τη «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», όπως είχε δηλώσει ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Διαμαντής Παπαδόπουλος, ανακοινώνοντας επίσημα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 6ης Σεπτεμβρίου, την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη του δημάρχου.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας 

Προηγούμενο άρθροΑυτοκτόνησε αστυνομικός στη Δράμα
Επόμενο άρθροΠΓΝΑ: Πρωτοποριακή θεραπεία σε καρκινοπαθείς ασθενείς