Το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), αναζητεί λύση για το πρόβλημα των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, ώστε με τη νέα εκπαιδευτική σεζόν οι συμβάσεις τους να είναι ορισμένου χρόνου για να έχουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε το Κοινοβούλιο ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να επιλυθεί το πρόβλημα και να μπει τέλος σε ένα καθεστώς πελατειακών σχέσεων, για το οποίο δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι.

Ο υπουργός Εσωτερικών πριν από τη συζήτηση των Επικαίρων Ερωτήσεων είχε συνάντηση με το Συντονιστικό των 35 Σωματείων των εργαζομένων στην σχολική καθαριότητα, στους οποίους εξέθεσε τη λύση που προκρίνει, καθώς το άρθρο 103 του Συντάγματος απαγορεύει ρητά τη μετατροπή συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου.

Σημειώνεται, όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος στη Βουλή, ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων δεν προκρίνουν μια λύση ανάλογη με εκείνη του διαγωνισμού στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», μέσω ΑΣΕΠ, καθώς οι περισσότεροι δεν θα ήταν επιτυχόντες στον διαγωνισμό.

Δείτε το ‘έγγραφο”

πηγη workenter.gr

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Πιερρακάκης: Επεκτείνονται τα ψηφιακά ραντεβού στους δήμους και στον ΕΦΚΑ
Επόμενο άρθροΑΣΕΠ: Ετοιμάζει 1.468 προσλήψεις για μονίμους