Δεν κατάφεραν να ανακατέψουν την τράπουλα και να φέρουν τα πάνω-κάτω οι ενστάσεις που υπέβαλαν οι δήμοι Κομοτηνής και Ξάνθης, στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΓΝΩΜΗ, στη δεύτερη αξιολόγηση και βαθμολόγηση των προτάσεων από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ, και πάλι οι προτάσεις των δήμων Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, βρέθηκαν να συγκεντρώνουν την υψηλότερη βαθμολογία και, άρα, να δικαιούνται τη χρηματοδότηση των 8.5 εκατομμυρίων ευρώ έκαστος.

Όπως αναφέρεται στο δεύτερο πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης των στρατηγικών σχεδίων ΒΑΑ, που συνεδρίασε στην Κομοτηνή τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, προχώρησαν στη συμπλήρωση και επαναβαθμολόγηση των προτάσεων των πέντε δήμων της ΑΜΘ (εκτός η πρόταση της Ορεστιάδας που αποκλείστηκε από το πρώτο στάδιο). Η επιτροπή έκανε δεκτές τις ενστάσεις των δήμων Κομοτηνής και Ξάνθης, ως προς συγκεκριμένα κριτήρια, απορρίπτοντας κάποια άλλα. Σε αυτό το πλαίσιο, έγιναν οι απαραίτητες επαναβαθμολογήσεις και διορθώσεις, ενώ στη συνέχεια, η επιτροπή προχώρησε στη σύνταξη νέων φύλλων αξιολόγησης και στην κατάρτιση νέου προσωρινού πίνακα κατάταξης.

Οι όποιες αλλαγές προέκυψαν από τη διαδικασία αυτή δεν ήταν ικανές για να ανατρέψουν τον πρώτο πίνακα κατάταξης των προτάσεων των δήμων, κι έτσι οι δήμοι Αλεξανδρούπολης και Καβάλας παραμένουν στις 2 πρώτες θέσεις, ‘κλειδώνοντας’ τη χρηματοδότηση των 8,5 εκ ευρώ για τον καθένα.

ΠΗΓΗ www.alexpoli.gr

Προηγούμενο άρθροΘυρανοίξια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου στο Διδυμότειχο
Επόμενο άρθροΚΛΕΙΣΤΑ όλα τα σχολεία στην Δημοτική Ενότητα Φερών