Τελετή ορκωμοσίας 501 πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου

Τον προβλεπόμενο όρκο έδωσαν σήμερα (11 Νοεμβρίου 2016), πεντακόσιοι ένας (501) Δόκιμοι Αστυφύλακες 1ης εκπαιδευτικής περιόδου, εκπαιδευτικής σειράς 2016-2018, στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων (Τ.Δ.Α.) Διδυμοτείχου και Κομοτηνής.

Στην τελετή που έλαβε χώρα στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής (έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων), κατά την οποία ορκίστηκαν 308 Δόκιμοι Αστυφύλακες, παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Ταξίαρχο Νικόλαο Μενεξίδη και το Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικό Διευθυντή Γεώργιο Καλαϊτζή.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Παρευρέθηκαν οι βουλευτές Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά, ο βουλευτής Δράμας Δημήτριος Κυριαζίδης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, ο Διοικητής της 29ης ΤΑΞΠΖ, Ταξίαρχος Νικόλαος Νιζάμης, ο Διοικητής της 21ης ΤΘΤ, Ταξίαρχος Κοσμάς Μόσχος, ο Διοικητής 10ου Σ.Η.Ε. Αντισμήναρχος Ευάγγελος Μπαχαράκης, ο Διοικητής 2ης Μ.Σ.Ε.Π. Επισμηναγός Φώτιος Καράμπελας.

Παρέστησαν επίσης ο Διευθυντής της Δ.Α. Ροδόπης, Αστυνομικός Διευθυντής Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο Διευθυντής της Δ.Α. Ξάνθης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ευάγγελος Γκίκας, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής Επιπυραγός Αθανάσιος Αραμπατζίδης, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και άλλων φορέων Ελληνικής Αστυνομίας και συγγενείς και φίλοι των ορκισθέντων πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων, συνολικά πέραν των χιλίων ατόμων.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης , συνεχάρη προσωπικά τους ορκισθέντες πρωτοετείς Δοκίμους Αστυφύλακες, δηλώνοντας ότι νιώθει υπερήφανος γι’ αυτούς και ότι υπηρετούν ένα άξιο Σώμα.

Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ορκίστηκαν 193 Δόκιμοι Αστυφύλακες και χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός.

Στην τελετή παρέστη ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Αστυνομικό Διευθυντή Παναγιώτη Κουτούζο και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αστυνομικό Διευθυντή Πασχάλη Συριτούδης.

Παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Ν. Έβρου και επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, η βουλευτής Ν. Έβρου Αναστασία Γκαρά, ο Βουλευτής Ν. Εβρου Γεώργιος Καΐσας και ο Βουλευτής Ν. Εβρου Δημήτριος Ρίζος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Διδυμοτείχου και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Νόρα Μοσχοφίδου-Βλάχου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας Γεώργιος Καραγιάννης, ο Διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δικαστικών και πολιτικών αρχών, προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών νομού Έβρου, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, της Ποπλεμικής Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, διδακτικό προσωπικό, γονείς και συγγενείς των ορκιζόμενων Δοκίμων Αστυφυλάκων.

Ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό στους ορκισθέντες πρωτοετείς Δόκιμους Αστυφύλακες, τους οποίους συνεχάρη για την επιτυχία τους.

Κατά την τελετή αναγνώσθηκαν Ημερήσιες Διαταγές των Διοικητών των Τ.Δ.Α. Κομοτηνής και Διδυμοτείχου, με τις οποίες μεταξύ άλλων συνεχάρησαν τους Δόκιμους Αστυφύλακες για την επιτυχία και την επιλογή τους .

Η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αυτή ορίζεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις και παρέχει ισότιμη εκπαίδευση και χορηγεί ισότιμα πτυχία, προς εκείνα που χορηγούνται από τα αντίστοιχου επιπέδου εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Έ χει ως αποστολή την εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων και αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, ώστε να καταστούν ικανοί Αστυνομικοί και ανακριτικοί υπάλληλοι.

Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής

Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα Παυλόπουλου προς την Τουρκία , από την Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΠροκηρύχθηκε o διαγωνισμός για την κατασκευή διοδίων στη Μέστη (έρχονται 4 νέοι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό)