Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας από τους ανθρώπους που επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι ο ουρανός είναι το όριο. Έτσι, σε κάθε αγώνα, καταφέρνει να ανεβάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά!

Στον 27ο αγώνα της κανονικής περιόδου λοιπόν απέναντι στην ομάδα του Χιούστον σημείωσε τα παρακάτω στατιστικά: 41 πόντους, 17 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 2 μπλοκ σε 37 λεπτά συμμετοχής. Ακούγονται υπερβολικά όλα αυτά; Σίγουρα όχι για τον άνθρωπο που έχει αποφασίσει να σπάσει κάθε ρεκόρ στο ΝΒΑ.

Γιατί με τα 2 μπλοκ που σημείωσε τον αγώνα απέναντι στους Ρόκετς, έφτασε συνολικά τα 805 και έγινε ο πρώτος μπλόκερ στην ιστορία των Μπακς, ξεπερνώντας τον Άλτον Λίστερ. Κορυφαίος όλων των εποχών στα μπλοκ λοιπόν ο Αντετοκούνμπο για την ομάδα του Μιλγουόκι, και συνεχίζει ακάθεκτος.

Φέτος οι Μπακς έχουν παίξει μέχρι τώρα 30 παιχνίδια, στα οποία έχουν 19 νίκες, ενώ βρίσκονται στη 2η θέση της βαθμολογίας ΝΒΑ για την Ανατολική Περιφέρεια. Την πρώτη θέση κατέχουν προς το παρόν οι Νετς, με 20 νίκες σε 28 αγώνες.

Το πρωτάθλημα έχει πολλούς αγώνες ακόμα για να κριθεί, όμως ήδη αρχίζουν και σμιλεύονται αποτελέσματα. Στη Δυτική Περιφέρεια την 1η θέση έχουν οι Γουόριορς και τη 2η οι Φοίνιξ Σανς. Για φέτος το στοίχημα ΝΒΑ της bwin δείχνει ως κορυφαίο φαβορί για τον τίτλο τους Νετς της Νέας Υόρκης. Οι Γουόριορς και οι Μπακς συμπληρώνουν την τριάδα της διεκδίκησης, καθώς έχουν εξαιρετικά δυνατές ομάδες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο «Greek Freak» συνεχίζει τα κατορθώματα του, κρατώντας την ομάδα του ως μία από τις κορυφαίες του ΝΒΑ. Ο ίδιος έχει εκπληκτικά στατιστικά, αλλά και… σημαδιακά! Όπως στις 6 Δεκεμβρίου που έκλεινε τα 27 του χρόνια και σκόραρε 27 πόντους σε 27 λεπτά συμμετοχής.

Μέχρι στιγμής, ο Αντετοκούνμπο έχει πάρει πρωτάθλημα ΝΒΑ, έχει γίνει 2 φορές MVP του πρωταθλήματος και έχει συμμετάσχει σε 5 AllStar games. Πέρυσι βγήκε MVP των τελικών και κατάφερε να είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σε παιχνίδι τελικού σημείωσε 50 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 μπλοκ. Στο ίδιο παιχνίδι κατάφερε να φτάσει τον Μάικλ Τζόρνταν, αφού μόνο αυτοί οι 2 έχουν πετύχει 20 πόντους σε μία περίοδο σε παιχνίδι τελικών.

Αυτά και άλλα πολλά ρεκόρ έχει καταρρίψει ο Αντετοκούνμπο, ο οποίος φαίνεται ότι έχει βάλει σκοπό να αφήσει τον κόσμο του ΝΒΑ με το στόμα ανοικτό από τα κατορθώματα του…

Προηγούμενο άρθροΚωνσταντία Στεργίου: “Όλα έτοιμα για το Night Santa Run στην Αλεξανδρούπολη!”
Επόμενο άρθροΥποχρεωτική ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτων: Νέοι μπελάδες για τους ιδιοκτήτες