Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε το τουρνουά ποδοσφαίρου «Όλοι μαζί μπορούμε» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Προπονητών Έβρου και είχε ιερό σκοπό καθώς συγκεντρώθηκαν τρόφιμα που θα βοηθήσουν τις δράσεις της Κίνησης Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης και του ΚΕΠΑΚΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το μήνυμα της εκδήλωσης:

«Η κοινωνική αλληλεγγύη στις μέρες που διέπουμε δεν είναι μόνο προσφορά σε συνθήκες κοινωνικοοικονομικής κρίσης ούτε είναι ένα έθιμο και συνήθεια – μία καραμέλα που πιπιλίζουμε μόνο τις γιορτινές ημέρες ή όταν το
επιτάσσει η μόδα. Αντίθετα είναι ένας δυναμικός τρόπος κοινωνικής συμμετοχής και παρέμβασης όλων μας με στόχο την εξέλιξη και την καλυτέρευση της κοινωνίας.

Η κοινωνική αλληλεγγύη αφορά πράξεις και όχι λόγια. Αναπτύσσει τη φιλία, την κατανόηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας των προσώπων. Ας σεβαστούμε και ας στηρίξουμε τους συνανθρώπους γύρω μας τώρα που
το χρειάζονται . Ας αφήσουμε τους εαυτούς μας ελεύθερους, να ανοίξουμε την καρδιά μας και να την προκαλέσουμε να κινηθεί στους δικούς της ρυθμούς ζωής, δυο (2) νότες ακόμη πιο ανθρώπινες.

Παπαπαντελής Νικήτας , Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Προπονητών Έβρου»

Οι ευχαριστίες: 

«Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΕΒΡΟΥ ευχαριστεί ιδιαιτέρα όλους τους ευαισθητοποιημένους συν-πολίτες και ιδιαίτερα τους γονείς των μικρών αθλητών που ανέδειξαν για μια ακόμη φορά τα ανθρωπιστικά και κοινωνικά τους αντανακλαστικά, προσφέροντας κάτι – έστω και το ελάχιστο – στο διπλανό τους .

 Θερμά ευχαριστήρια στους φορείς που στήριξαν τη συγκεκριμένη κοινωνική δράση. Ειδικότερα:

  1. Το ΔΗΜΟ Αλεξ/πολης και ιδιαίτερα τον υπεύθυνο αθλητισμού κ. ΒΑΤΑΜΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ.
  1. Το ΚΕΠΑΚΥ ΔΗΜΟΥ Αλεξ/πολης και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. ΒΑΜΒΑΚΕΡΟ ΑΝΤΩΝΙΟ.
  2. Την Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξ/πολης.
  3. Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαΐστρου.
  4. Τις ακαδημίες που φιλοξένησαν στα γήπεδά τους («ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ», «ΑΠΑΛΟΥ» & «I-.SOCCER») για τη διοργάνωση.
  1. Τις ακαδημίες που συμμετείχαν ( Γ.Σ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ., ΑΟ ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,ΜΑΪΣΤΡΟΣ , ΘΡΑΚΗ ΦΕΡΩΝ , ΤΥΧΕΡΟ , I-.SOCCER & τη γυναικεία ομάδα ΑΟ ΘΡΑΚΗ)»

Διανομή φρούτων στις Ακαδημίες από το ΚΕΠΑΚΥ:

«Μια ωραία πρωτοβουλία ανέλαβε το ΚΕΠΑΚΥ του Δήμου Αλεξ/πολης, διανέμοντας φρούτα στις ακαδημίες ποδοσφαίρου του Δήμου Αλεξ/πολης, στο πλαίσιο του Τουρνουά Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που διοργανώθηκε (Σάββατο 12/12) από το Σύνδεσμο Προπονητών Έβρου με σκοπό την ενίσχυση του ΚΕΠΑΚΥ Δήμου Αλεξ/πολης και της Κίνησης Αλληλεγγύης Αλεξ/πολης. Η επίδραση των προγραμμάτων διανομής φρούτων σε τόσο μικρές και
ευαίσθητες ηλικίες είναι ιδιαίτερα σημαντική στη μείωση της συχνότητας κατανάλωσης ανθυγιεινών σνακ. 

Eπιπρόσθετα μπορεί να συμβάλλουν στην υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών διατροφής από την ευαίσθητη παιδική ηλικία, έναντι στις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις που ευνοούν την κατανάλωση τροφίμων υψηλής επεξεργασίας και που βάλουν κατά του διατροφικού μας πολιτισμού. 

Εύγε στο ΚΕΠΑΚΥ του Δήμου Αλεξ/πολης.
Με εκτίμηση
Παπαπαντελής Νικήτας
Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Προπονητών Έβρου»

Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Κύπελλο Κολύμβησης «Άγιος Νικόλαος» από το ΝΟΑ
Επόμενο άρθροΥπεγράφη η μελέτη του έργου Τηλεθέρμανση Φερών