Το Διδυμότειχο επισκέφθηκε το απόγευμα της 28ης Σεπτεμβρίου ε.ε. ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ι ε ρ ώ ν υ μ ο ς, στα πλαίσια της σύντομης ανεπίσημης επίσκεψής του στη Θράκη. Τον Μακαριώτατο συνόδευαν ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής.

Τον Μακαριώτατο και τη συνοδεία του υποδέχθηκε ο οικείος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς εκ μέρους του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και του ευσεβούς ποιμνίου της ακριτικής επαρχίας μας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, όπου πρώτα εψάλη Δοξολογία. Στην υποδοχή του Μακαριωτάτου παρέστησαν ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, οι Δήμαρχοι Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Παρασκευάς Πατσουρίδης, Βασίλειος Μαυρίδης και Ευάγγελος Πουλιλιός αντίστοιχα, ο Διοικητής της XVI Μ/Κ Mεραρχίας Στρατηγός Κωσταντίνος Βασιλειάδης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Νικόλαος Μενεξίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Πασχάλης Συριτούδης, εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοικήσεως και φορέων.

Ο επιχώριος Μητροπολίτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Μακαριώτατο για το ανύστακτο ενδιαφέρον του για τη Θράκη πράγμα που εκδηλώνεται με κάθε ευκαιρία, και σημείωσε ότι η επίσκεψη αυτή τονώνει το ηθικό του ακριτικού λαού της στις δύσκολες αυτές οι συγκυρίες και του δίνει ελπίδες να συνεχίσει την προσπάθεια του για ένα καλύτερο μέλλον.

πηγη www.imdos.gr

Προηγούμενο άρθροΕργασίες καλλωπισμού στον πλατανότοπου Μαΐστρου
Επόμενο άρθροΤο 11ο στη σειρά κρουαζιερόπλοιο για την φετινή χρονιά “έδεσε” στο λιμάνι της Καβαλάς