Ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες μας από κύκλους της Κυβέρνησης, ο Εισηγητής του πρώτου νομοσχεδίου για το επιτελικό Κράτος, που θα φέρει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή για ψήφιση, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που αναμένεται να λάβει κατά την αποψινή ψηφοφορία.

Μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων, το Κοινοβούλιο θα… πιάσει αμέσως δουλειά και θα λειτουργήσει κανονικά, ώστε να ψηφιστούν νομοσχέδια που ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα. Το πρώτο θα είναι αυτό που αφορά το επιτελικό Κράτος και η συζήτηση του θα αρχίσει αύριο Τρίτη το πρωί. Με απόφαση λοιπόν του Κυριάκου Μητσοτάκη, Εισηγητής ορίστηκε να είναι ο Σταύρος Κελέτσης, κίνηση που σίγουρα είναι θετική για τον βουλευτή Έβρου που επέστρεψε στην Βουλή μετά από 10 χρόνια, αφού είχε διατελέσει σε αυτήν και την περίοδο 2004-2009.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, είναι επιφορτισµένος µε την ευθύνη της κατάθεσης αυτού του πρώτου νοµοσχεδίου για το επιτελικό κράτος που κατά πληροφορίες περιέχει περί τις 200 διατάξεις. Μαζί του προφανώς θα συνεργαστεί ο κ.Κελέτσης για να κάνει στη Βουλή την σχεςτική εισήγηση και να ξεκινήσει έτσι το νομοθετικό της έργο η νέα Κυβέρνηση.

Το συγκεκριµένο νοµοσχέδιο επιφέρει πλήθος αλλαγών στη λειτουργία της Κυβέρνησης. Θεσπίζει αυστηρά ασυµβίβαστα για υπουργούς και βουλευτές, αλλά και η δραστική µείωση του αριθµού των µετακλητών υπαλλήλων που επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε εκτοξευθεί ο αριθμός τους. Έρχεται λοιπόν το νομοσχέδιο να τους μειώσει και όλα αυτά αναπροσαρµόζουν εκ των πραγµάτων τον οργανωτικό σχεδιασµό αρκετών υπουργείων.

Στις καινοτοµίες περιλαµβάνονται επίσης, είναι η ανακοίνωση ετήσιου Σχεδίου ∆ράσης Κυβέρνησης και υπουργείων το οποίο θα εποπτεύεται από το Υπουργικό Συµβούλιο, η θεσµοθέτηση µόνιµου υπηρεσιακού γραµµατέα σε κάθε υπουργείο, ο οποίος θα επιλέγεται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ µε τριετή θητεία, καθώς και η δηµιουργία Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής ∆ιαφάνειας, υπό τη στέγη της οποίας ενοποιούνται όλα τα εσωτερικά σώµατα ελέγχου της δηµόσιας διοίκησης (επιθεωρητές ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης, επιθεωρητές Υγείας, Μεταφορών και Υποδοµών κ.λπ.).

ΠΗΓΗ: www.evros-news.gr

Προηγούμενο άρθροΕγκαίνια της ανακαινισμένης Νοσηλευτικής Μονάδας Νεφρολογικης-Αιματολογικής του ΠΓ.Ν.Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΕλένη Ιντζεπελίδου – “Απαξιωτικοί – Προκλητικοί – Ειρωνικοί χαρακτηρισμοί Λαμπάκη για το Διαγωνισμό Πίττας”