Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη μετά από δημοσίευμα στον τοπικό τύπο περί εγκατάστασης οικίσκου έξω από τα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για την εξέταση ασθενών για κορωνοϊό.

Ο Δήμαρχος επιθυμώντας να στηρίξει την τεράστια προσπάθεια του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού και να μειώσει ταυτόχρονα την ταλαιπωρία των πολιτών, γνωστοποίησε επισήμως στον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Βαγγέλη Ρούφο,  την απόφασή του να παραχωρήσει τον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Αλεξανδρούπολης επί της οδού Τζαβέλλα 2, προκειμένου να επιτελέσουν ευκολότερα το έργο τους οι γιατροί και οι νοσηλευτές και να αποφεύγεται ο συνωστισμός και η μεγάλη συγκέντρωση πολιτών.

Ο χώρος διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές σε χώρους υγιεινής, προσβασιμότητας ΑμεΑ κ.α. και είναι έτοιμος προς χρήση.


Προς

κ Ευάγγελο Ρούφο

Διοικητή ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης

  

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Ενημερώθηκα από τον τύπο για την πρόθεσή σας να εγκαταστήσετε οικίσκο έξω από τα επείγοντα του ΠΓΝΑ προκειμένου να εξετάζουν οι γιατροί ασθενείς με συμπτώματα για κορωνοϊό.

Συναισθανόμενος τις μεγάλες και έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν από τις εξελίξεις, και επιθυμώντας να στηρίξουμε ως Δήμος Αλεξανδρούπολης τον αγώνα σας, σας γνωστοποιώ την πρόθεσή μας να σας προσφέρουμε τον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, επί της οδού Τζαβέλλα 2.

Είναι ένας χώρος στο κέντρο της πόλης, που διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές όπως χώρους υγιεινής, προσβασιμότητα για τα ΑμεΑ κ.ά., στον οποίο οι γιατροί και οι νοσηλευτές μπορούν άνετα να επιτελέσουν το έργο τους, αποφεύγοντας παράλληλα τη μαζική προσέλευση και τον συνωστισμό που θα δημιουργείτο σε ένα οικίσκο με περιορισμένες δυνατότητες.

Αναμένω την ανταπόκρισή σας προκειμένου να γίνει άμεσα η κατάλληλη προετοιμασία του χώρου της Δημοτικής Πινακοθήκης.

 

Με εκτίμηση και συμπαράσταση,

 

Γιάννης Ζαμπούκης 

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης 

 

Προηγούμενο άρθροΑπαγορεύονται δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, στο πλαίσιο της προσπάθειας να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός
Επόμενο άρθροΕκτοξεύονται τα κρούσματα στην Τουρκία – Διπλασιάστηκαν σε μία ημέρα – Δεύτερο νεκρό ανακοίνωσε η Άγκυρα