Ο Αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Αντιπρόεδρος, Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων κ. Γιάννης Φαλέκας θα συμμετέχει και θα πραγματοποιήσει ομιλία στο στο 5ο Smart Cities Conference που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 14ηΜαρτίου 2017, στο Αμφιθέατρο OTEAcademy στην Αθήνα.

Η θεματολογία του Συνεδρίου θα επικεντρωθεί στα παρακάτω:

  • Το Αστικό Περιβάλλον Σήμερα: Στρατηγική, Προκλήσεις & Τρόποι Υλοποίησης

H ενότητα θα αναδείξει θέματα όπως: ανάπτυξη στρατηγικών και καθορισμός πολιτικής για βιώσιμη αστική ανάπτυξη, έξυπνη διακυβέρνηση, ψηφιακή στρατηγική μέσω της υλοποίησης υποδομών τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), επενδυτικές ευκαιρίες και συνεργασίες δημοσίου-ιδιωτικού τομέα.

  • Τεχνολογικές Λύσεις και Καινοτομίες για Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων

Η ενότητα θα προσφέρει πρακτικές πληροφορίες, λύσεις, υπηρεσίες και τεχνολογίες αιχμής για τη μετάβαση σε «ευφυείς» πόλεις

  • Καλές Πρακτικές και projects

Παρουσιάζονται καλές πρακτικές «ευφυών» πόλεων, αναδεικνύοντας τη στρατηγική, το σχεδιασμό και τους τρόπους που εφαρμόστηκαν. Δήμαρχοι και project leaders θα μοιραστούν με το κοινό την πολύτιμη γνώση και το όραμά τους για το μέλλον.

Έως το 2050 οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι κάτοικοι των πόλεων θα αγγίζουν τα 7 δισ., αριθμός που αντιστοιχεί σε πάνω από τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού, σε σύγκριση με το ένα τρίτο που ήταν το 1950.

Κυβερνήσεις, περιφερειακοί και τοπικοί φορείς αυτοδιοίκησης σε όλο τον κόσμο εργάζονται για να κάνουν την αστικοποίηση «διαχειρίσιμη» και βιώσιμη για το μέλλον.

Αυτή η διαχείριση κυρίως εστιάζεται στον τομέα των μεταφορών, των τεχνολογικών υποδομών και της υγείας.

Προηγούμενο άρθροΆστραψαν και βρόντηξαν οι εθνοφύλακες στον Έβρο! Εντυπωσιακές βολές και μήνυμα ετοιμότητας
Επόμενο άρθροAπό 4 έως 18 Μαρτίου & από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου