Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Η ΕΕΚ είναι μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης προώθησης της βιώσιμης κινητικότητας, από 16-22 Σεπτεμβρίου. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2020 είναι «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» (‘Zero-emission mobility for all’) και το σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!».

Με τη συμμετοχή του δήμου μας μπαίνουμε άμεσα στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια των πόλεων που προωθούν τις ήπιες μορφές μετακίνησης.

Στόχος μας να ενώσουμε μαζί σας τις δυνάμεις μας προκειμένου να επιτύχουμε την αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς των πολιτών, όσον αφορά τις καθημερινές μετακινήσεις μας, ώστε να πετύχουμε την ενίσχυση των βιωσιμότερων τρόπων μετακίνησης, το βάδισμα, το ποδήλατο, τη χρήση των ΜΜΜ και τον συνδυασμό αυτών σε κάθε διαδρομή. Η επίτευξή του στόχου αυτού θα έχει σαν αποτέλεσμα πόλεις καθαρές, ήσυχες, ασφαλείς, οικονομικά ενδυναμωμένες, προσβάσιμες και προσπελάσιμες από όλους, εν τέλει ιδανικότερες για την καθημερινή διαβίωση όλων των κοινωνικών ομάδων, σήμερα πολύ περισσότερο από ποτέ και εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών.

Για πρώτη φορά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με μια σειρά δράσεων που ως στόχο έχουν να επικοινωνήσουν στους δημότες τα οφέλη της πράσινης μετακίνησης και την ασφαλή μετακίνηση.

16.09.2020 «Περπατώ στην πόλη μου!» Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ και την ομάδα των Πεζοπόρων Αλεξανδρούπολης διοργανώνουν περιπατητικές διαδρομές στα όρια του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Σημείο συνάντησης: Πάρκο Προσκόπων, ώρα: 17.30
17.09.2020 Μαθητές σχολείων της Δ.Ε. Φερών ενημερώνονται για την ασφαλή ποδηλασία από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης – Alexandroupolis Bike Team.

18.09.2020 Προβολή της ταινίας «Κλέφτης Ποδηλάτων» στον θερινό κινηματογράφο Φλοίσβος σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

19.09.2020 We check your bike! Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προσκαλεί όλους τους ποδηλάτες να έρθουν με τα ποδήλατά τους και να μάθουν από έμπειρους τεχνικούς πώς να λύνουν και να δένουν το όχημά τους, πώς να αλλάζουν ελαστικά και να ρυθμίζουν τις ταχύτητες ανάλογα με το δρόμο, αλλά και πώς να ρυθμίζουν τα φρένα και τη θέση οδήγησης. Οι ποδηλάτες θα αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις για τη φροντίδα του οχήματός τους και την οδική ασφάλεια, αλλά και θα μάθουν χρήσιμες συμβουλές για μελλοντικές αγορές εξοπλισμού ή αξεσουάρ, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τόπος: Πάρκο Αργώ, ώρες: 6.00 μ.μ.-9.00 μ.μ.

20.20.2020 Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης-Alexandroupolis Bike Team διοργανώνουν ποδηλατοβόλτα με σημείο τερματισμού το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί φωτάκι ποδηλάτου και ειδικό kit επιδιόρθωσης ποδηλάτου. Σημείο συνάντησης: Πλατεία Φάρου, ώρα 11.00 π.μ.
20.20.2020 Η ομάδα του Art Attack διοργανώνει εκπαιδευτική δράση για παιδιά που αφορά στη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Σημείο συνάντησης: Πάρκο Αν. Θράκης, ώρα 11.00 π.μ.

21.09.2020 Μαθητές σχολείων της Δ.Ε. Τραϊανούπολης ενημερώνονται για την ασφαλή ποδηλασία από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης – Alexandroupolis Bike Team

22.09 Car free day. Η συγκεκριμένη ημέρα έχει οριστεί πανευρωπαϊκά ως η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.
Όλες οι παραπάνω δράσεις  θα πραγματοποιηθούν τηρουμένων των οδηγιών του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας.

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Μιχαηλίδης: “2 μέτωπα αυτή τη στιγμή: κοντά στις ανεμογεννήτριες και προς τη Νίψα”
Επόμενο άρθροΛαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ: Πρόταση για συζήτηση προ Ημερήσιας Διάταξης με θέμα: Χορήγηση κρατικών ενισχύσεων στον τομέα της Αιγοοπροβατοτροφίας