Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ο Δ. Μερκούρης ζητάει παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της εικόνας στην Απολλωνιάδα

Ο Δ. Μερκούρης ζητάει παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της εικόνας στην Απολλωνιάδα

ΠΡΟΣ

Το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης

Κοιν.: Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Κοινοποίηση για τις νόμιμες ενέργειες : Λιμενική Υπηρεσία, Κτηματική Υπηρεσία

Κ. Συνάδελφοι,

Το Σάββατο 12.02.2022 έκανα μια βόλτα στην παραλιακή. Κατά τη διάρκεια αυτής της βόλτας κατά μήκος της παραλιακής εντόπισα τις φθορές που έχουν υποστεί οι ξύλινες πέργολες, οι οποίες χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.  Επίσης, στην περιοχή της Απωλλονιάδας έχουν τοποθετηθεί ακατάστατα  ψαρόβαρκες. Στον γύρω χώρο είναι διάσπαρτες σκισμένες ομπρέλες και υπολείμματα ειδών παραθερισμού. Η εικόνα αυτή  δεν ταιριάζει στον χώρο.

Για τους λόγους αυτούς

Ζητώ από το Συμβούλιο να λάβει απόφαση για τις  ακόλουθες προτάσεις :

Α) Να διαβιβαστεί έγγραφο προς την Κτηματική Υπηρεσία και το Λιμεναρχείο για τις νόμιμες ενέργειες σε ό,τι αφορά τις βάρκες.

Β) Να διαβιβαστεί έγγραφο προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ώστε να ενημερωθούμε  για τυχόν κακοτεχνίες και  τις περεταίρω παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να  ευπρεπιστεί ο χώρος.

Γ) Να χορηγηθεί άδεια στους καταστηματάρχες – με ταυτόχρονη τεχνική καθοδήγηση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου -, ώστε να προβούν στην άμεση  συντήρηση των ξύλων ή αν δεν υπάρχει κατάτμηση έργου, να εγκριθεί ένα έργο μικρής κλίμακας για τη συντήρηση τους. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν ξύλινες πέργολες    κάτω από τον Φάρο οι οποίες επίσης   χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης αλλά  δεν είναι εκμεταλλεύσιμες από καταστηματάρχες.

Δ) Επανερχόμενος σε ένα παλαιότερο θέμα που έχω θέσει σχετικά με την κούνια ΑΜΕΑ στο Πάρκο Εθνικής Αντίστασης και, πριν υπάρξουν άλλα θύματα (δύο παιδιά έχουν ήδη σπάσει τα πόδια τους), ζητώ ή να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας ή να απομακρυνθεί άμεσα.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ

Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης & Μέλος του Δ.Σ. ΤΙΕΔΑ Α.Ε


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ 
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης
Ιων. Δραγούμη 42 – Τ.Κ. 68 100 Αλεξανδρούπολη
Τηλ.: 6945221871

Exit mobile version