Ο Νικόλαος Κεσκίνης (κάτοικος Αλεξανδρουπολης – Φοιτητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης) επιλέχθηκε  στην Εθνική Ελλάδος Ράγκμπυ!

Το Ελληνικό Ράγκμπυ Λιγκ έζησε ιστορικές στιγμές στην Ιταλία την 12η Μαρτίου. Στη πόλη Λ’Ακουίλα διεξήχθη ο αγώνας μεταξύ των Εθνικών Ομάδων Ιταλίας και Ελλάδας, μπροστά σε περίπου δύο χιλιάδες φίλους του αθλήματος που καταχειροκρότησαν τις δύο ομάδες.

Να σημειωθεί ότι η Εθνική Ομάδα Ράγκμπυ Λιγκ της Ελλάδας, συμμετείχε στον πρώτο της αγώνα μετά την αναγνώριση του αθλήματος από την ελληνική Πολιτεία . Η πολύ πιο έμπειρη Ιταλία νίκησε με σκορ 51-13 την Ελλάδα που προσπάθησε και χειροκροτήθηκε από ένα κοινό με γνώση και κρίση στο άθλημα.

Η Εθνική Ελλάδας περιλαμβάνει παίκτες από όλες σχεδόν τις ομάδες του ελληνικού ράγκμπυ λιγκ, συνδυάζοντας εμπειρία με ταλέντο και αθλητική ικανότητα με πάθος.

Στην Ελλάδα το Ράγκμπυ Λιγκ είναι αναγνωρισμένο από την Πολιτεία και υπάγεται στην Ε.Ο.Μο.Π. που είναι μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ομοίως αναγνωρισμένη από την αντίστοιχη Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιταλίας (CONI) είναι η αντίπαλος της Εθνικής μας, η LIRFL.

Ο Προπονητής – Τεχνικός Σύμβουλος Μάθιου Άσχιλλ, επέλεξε τους παρακάτω αθλητές:

Ασλάνογλου Γιώργος (Α.Ο.Καβάλα), Γάτος Ηλίας (Αγ. Θωμάς Γουδί), Γιαννημάρας Γιάννης. (Προμηθέας Ρέντη), Γκούμας Αλέξανδρος (Αγ. Θωμάς Γουδί), Δοκουσλής Βασίλης (Αγ. Θωμάς Γουδί), Ηλίας Κωνσταντίνος (Πυρρίχιος Ασπρ.), Καρεφίλης Παναγιώτης (Αγ. Θωμάς Γουδί), Κεσίδης Αλέκος (Α.Ο.Καβάλα), Κεσκίνης Νίκος (Α.Ο.Καβάλα), Κουλούβαρδης Βαγγέλης (Προμηθέας Ρέντη), Κωνσταντινίδης Θοδωρής (Πυρρίχιος Ασπροπύργου), Λειβαθηνός Νίκος (Αγ. Θωμάς Γουδί), Παγκοζίδης Δημήτρης (Πυρρίχιος Ασπροπύργου), Παπαδόπουλος Στάθης (Αγ. Θωμάς Γουδί), Ρούσσος Κώστας (Αγ. Θωμάς Γουδί), Σπετσιώτης Κυριάκος (Προμηθέας Ρέντη), Στεφανίδης Κώστας (Νέμεσις Θεσσαλονίκης).

Την αποστολή συνόδευσαν: ο Γιάννης Ζάχος (νοσηλευτής) και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου Τάσος Πανταζίδης.

 

rugbi (2)

rugbi

 

 

Επιμέλεια Γιάννης Ναλμπάντης με πληροφορίες και φωτογραφίες από το hellasrugbyleague.blogspot.gr

 

 

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση ενάντια στον ενδοσχολικό εκφοβισμό και κάθε είδους βία πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΑκόμη ένα ατύχημα στον σκοτεινό δρόμο μπροστά από τις αποθήκες ΚΥΔΕΠ