Πραγματοποιώντας την πιο πειστική του εμφάνιση στη φετινή σεζόν, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης στο «Φώτης Κοσμάς» παίρνοντας μία πολύ μεγάλη βαθμολογική ανάσα.

Ένα πολύ μεγάλο παράπονο από τους περισσότερους φίλους του Εθνικού ήταν το γεγονός ότι κυρίως στα εντός έδρας παιχνίδια η ομάδα δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες και γι’ αυτό και τα πολλά 0-0. Στο σημερινό ματς όμως τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά καθώς το σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο αν οι παίκτες της εβρίτικης ομάδας ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Οι Θρακιώτες έχασαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν και έδειξαν πολύ μεγάλη διάθεση στο παιχνίδι τους, διάθεση η οποία κράτησε και τα 90 λεπτά.

Στο ντεμπούτο του Αλέξανδρου Καλαϊτζίδη κάτω από τα γκολπόστ και στο πρώτο εντός έδρας ματς με τον Σάββα Καρυπίδη στον πάγκο, ο Εθνικός δεν μπόρεσε να απειλήσει στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου τα πράγματα άλλαξαν. Στο 18′ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σιμιτσάκης θα στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Δελιχατζή, ενώ 5 λεπτά αργότερα ο Εθνικός θα πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ο Μπρέγκου στην προσπάθεια του να απομακρύνει τη μπάλα θα τη στείλει με προβολή στα δίχτυα της ομάδας του και με αυτόν τον τρόπο θα γίνει το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στο 26′ ο Κυριζάκης θα πλαγιοκοπήσει από τα δεξιά, θα βγάλει τη σέντρα και ο Σιμιτσάκης θα πλασάρει μη μπορώντας όμως να νικήσει τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων. Στο 34′ ο Γωνιάδης θα σουτάρει από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής στέλνοντας τη μπάλα άουτ και αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία στο α’ ημίχρονο, με τον Καλαϊτζίδη να είναι θεατής αφού η ομάδα της Πέλλας δεν τον απείλησε καθόλου. Λίγο πριν φύγει το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 44′ ο Δανιηλίδης τραυματίστηκε σοβαρά και έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο υποβασταζόμενος από συμπαίκτες και αντιπάλους. Στη θέση του μπήκε ο Παρράς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ακόμα μία ευκαιρία για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης, με τον Κυριζάκη να σουτάρει άουτ από πλεονεκτική θέση στο 48′. Ο ίδιος παίκτης με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα θα χάσει ένα γκολ από αυτά που λέμε ότι δεν χάνονται όταν μετά από σέντρα του Τορομανίδη, δεν θα μπορέσει να βρει δίχτυα από το μισό μέτρο και όντας ανενόχλητος! Στο 64′ ο Γκαϊδατζής (στο πρώτο του ματς μπροστά στον κόσμο του Εθνικού μετά την επιστροφή του στην ομάδα) ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή στη θέση του Θεοδωράκη τρία λεπτά νωρίτερα, θα κάνει ένα πολύ ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή αναγκάζοντας τον Δελιχατζή να προβεί σε μία εντυπωσιακή επέμβαση παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 66′ οι παίκτες του Απόλλωνα θα απειλήσουν για πρώτη φορά τον Καλαϊτζίδη, με τη σέντρα σουτ του Πετρίδη να αποκρούεται από τον 35χρονο γκολκίπερ του Εθνικού. Στο 71′ η ομάδα του κ. Καρυπίδη θα πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Κίτσας θα βρει τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής της αναμέτρησης θα υποδείξει πέναλτι και ο Γωνιάδης θα ευστοχήσει από την άσπρη βούλα για το 2-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Στο 88′ ο γκολκίπερ του Εθνικού θα μπλοκάρει το χλιαρό σουτ του Χ. Σιδηρόπουλου, ενώ η ομάδα της Κρύας Βρύσης τελείωσε το ματς με παίκτη λιγότερο καθώς τραυματίστηκε ο Γ. Παπαδόπουλος και δεν υπήρχε κανείς στον πάγκο για να τον αντικαταστήσει. Με 10 παίκτες  τελείωσε το παιχνίδι και η ομάδα της Αλεξανδρούπολης, με τον Τορομανίδη να αποβάλλεται ηθελημένα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, έτσι ώστε να λείψει μόνο από το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του γιατί είχε συμπληρώσει κίτρινες κάρτες και θα έλειπε από δύο.

Στην αποστολή του Εθνικού δεν βρέθηκε ο Μπαρμπαγιάννης που είναι τιμωρημένος επειδή συμπλήρωσε κάρτες, αλλά και ο Κατρανίτσας του οποίου το δελτίο δεν έχει εκδοθεί ακόμα μετά την μεταγραφή του από τον ΑΟ Χανίων. Σε ακόμα ένα παιχνίδι έπαιξε ο Κυριζάκης, ο οποίος παρά τις πληροφορίες που είχαμε για αποχώρηση του από τον Εθνικό, όπως όλα δείχνουν παραμένει τελικά στην ομάδα της Θράκης. Να σημειωθεί πως ο Εθνικός είχε να πετύχει δύο γκολ στην έδρα του από την 1η αγωνιστική και τη νίκη με 2-0 κόντρα στην Κοζάνη, ενώ με αυτό το τρίποντο ανέβηκε στη 12η θέση του 1ου ομίλου αφήνοντας πίσω του Κρύα Βρύση, Λαγκαδά και Φιλώτα. Επόμενο ματς για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης την Κυριακή 31 Ιανουαρίου εκτός έδρας απέναντι στον Εορδαϊκό.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Σ. Καρυπίδης): Καλαϊτζίδης, Θάνος, Τσαμουρλίδης, Παρασκευάς, Δούπας, Χελιδώνης, Κυριζάκης (65′ Πελτέκης), Τορομανίδης, Σιμιτσάκης (85′ Αμπραχαμιάν), Θεοδωράκης (61′ Γκαϊδατζής), Γωνιάδης.

Απόλλων Κρύας Βρύσης (Δ. Τομπάζης): Δελιχατζής, Παπαδόπουλος Γ., Δανιηλίδης (44′ Παρράς), Μπρέγκου, Βολάρης, Κίτσας, Τσέλος Χαν, Νύρλος (83′ Πάρδας), Σιδηρόπουλος Χ., Πετρίδης, Σιδηρόπουλος Π.

Ακούστε τι είπαν οι προπονητές των δύο ομάδων Σάββας Καρυπίδης & Δημήτρης Τομπάζης στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος του ματς:

Σ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ 24-01-2016 by Maximum936fm on Mixcloud

Δ. ΤΟΜΠΑΖΗΣ 24-01-2016 by Maximum936fm on Mixcloud

 

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα:

 

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Προηγούμενο άρθροΈκλείσε τα σύνορα στην ελληνική αποστολή “κατά του φράχτη στον Έβρο”, η Τουρκία
Επόμενο άρθροΕύκολη επικράτηση με 3-0 για τη Νίκη Αλεξανδρούπολης κόντρα στον Ηρακλή Ιωαννίνων!