Προς : Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Χ. Μέτιο
 

Κοιν.

 

:

 

Αντιπεριφερειάρχη Ν. Έβρου κ. Δ. Πέτροβιτς

 

Θέμα

 

:

 

Δράση της Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης για

την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

 

Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχη,

Με την παρούσα αιτούμαστε ενημέρωση από την Περιφέρεια ΑΜΘ για το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα για την καταβολή της μη επιστρεπτέας στις επιχειρήσεις καθώς θεωρούμε ότι αυτή έχει καθυστερήσει σημαντικά χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για το εν λόγω θέμα.

Επισημαίνουμε ότι αναφερόμαστε στην καθυστέρηση των διαδικασιών που αφορά στην καταβολή της μη επιστρεπτέας που καλύπτει το πρώτο κύμα της πανδημίας ήτοι από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2020 καθώς τώρα διανύουμε το τέλος του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Θα θέλαμε να τονίσουμε επίσης ότι η παρούσα κατάσταση λόγω COVID-19 για τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής  είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς έχει πληγεί το σύνολο των επιχειρήσεων που αποτελούν το κεντρικό νευρικό σύστημα της οικονομίας και ως εκ τούτου καθημερινά λαμβάνουμε την έντονη αγωνία επιχειρήσεων και επαγγελματιών μελών μας για άμεση εξασφάλιση κρίσιμης ρευστότητας με ευνοϊκούς όρους, και το τεράστιο ενδιαφέρον για την εξέλιξη των διαδικασιών για την καταβολή της μη επιστρεπτέας προκαταβολής, αναμένοντας αυτή να δώσει μια ανάσα στους ωφελούμενους μέσα στις ασφυκτικές συνθήκες της περιόδου ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν και να αποφύγουν λουκέτα των επιχειρήσεων τους.

 

Παρακαλούμε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες.

 

Με εκτίμηση

 

Η Πρόεδρος

Κουρμπανιάν Βίβιαν

  Ο Γενικός Γραμματέας

Κουρτίδης Γεώργιος

 

 

Προηγούμενο άρθροΝ. Γκαρά: «Εγκληματικές ευθύνες της ΝΔ στη διαχείριση της πανδημίας. Καμία ενίσχυση του ΕΣΥ»
Επόμενο άρθροΒασίλης Μαυρίδης: “Ο κ. Μηταράκης επιθυμεί τηλεδιάσκεψη με τους φορείς του Έβρου – Ραντεβού τη Πέμπτη το απόγευμα…”