Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην παρέμβασή του, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, τόνισε ότι η ενίσχυση της ασφάλειας «αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσει να αναδειχθεί η περιοχή σε ενεργειακό κόμβο.»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συμπλήρωσε ότι με βάση αυτήν την προτεραιότητα, η κυβέρνηση κινείται σε δύο άξονες: Την ασφάλεια των συνόρων και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και την ασφάλεια των πολιτών και των υποδομών σε ολόκληρη τη χώρα. Και πρόσθεσε ότι τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα, επισημαίνοντας ότι η ΕΛΑΣ αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την παράνομη μετανάστευση.

Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση του Σχεδίου «Ακρίτας» με την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, υπενθυμίζοντας ότι χθες υπεγράφη η πρόσκληση για την κατασκευή ακόμη 35 χλμ του φράχτη από την περιοχή Ψαθάδες έως την Κορνοφωλιά, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ.

«Θεοδωρικάκος: Αλλοι 400 συνοριοφύλακες θα αναλάβουν υπηρεσία σε Θράκη και Αν. Μακεδονία»

Ο υπουργός σημείωσε ότι εντός του Φεβρουαρίου θα αναλάβουν υπηρεσία 250 ακόμη συνοριοφύλακες και θα γίνει η προκήρυξη για την κάλυψη 150 ακόμη θέσεων στις περιοχές Ροδόπης και Καβάλας.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης: “Στηρίζω την υποψηφιότητα Μέτιου στην Περιφέρεια ΑΜΘ”
Επόμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης: Η βόλτα στην Αλεξανδρούπολη – Επισκέφθηκε φούρνο, έβγαλε selfies και άναψε κερί