Το βράδυ της Δευτέρας  18 Ιουλίου 2016 πραγματοποιηθηκε η κεντρική εκδήλωση της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. με τίτλο «ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΒΡΙΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ».

Πρόκειται για μια εκδήλωση που αποτελεί θεσμό του φορέα και λαμβάνει χώρα πάντα στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου της Αλεξανδρούπολης.

Έως τώρα έχουν τιμηθεί οι κ.κ. Απόστολος Ευθυμιάδης, Γεώργιος Παναγιώτου, Θεόδωρος Κυρκούδης, Μιχάλης Πατέλης και Αθανάσιος Γουρίδης.

Εφέτος τιμήθηκε ο κ. Θεοφάνης Μαλκίδης για την ανεκτίμητη συγγραφική προσφορά του στη βιβλιογραφία του τόπου μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΙΜΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
Ο Θε­ο­φά­νης Μαλ­κί­δης γεν­νή­θη­κε στην Α­λε­ξαν­δρού­πο­λη α­πό γονείς πρό­σφυ­γες α­πό την Αδρια­νού­πο­λη της Α­να­το­λι­κής Θράκης. Εί­ναι δι­δά­κτωρ κοι­νω­νι­κών ε­πι­στη­μών και μέ­λος της Διεθνούς Έ­νω­σης Α­κα­δη­μα­ϊ­κών για τη Με­λέ­τη των Γε­νο­κτο­νιών η ο­ποί­α το 2007 α­να­γνώ­ρι­σε, τη Γε­νο­κτο­νί­α των Ελ­λή­νων, των Αρμε­νί­ων και των Ασ­συ­ρί­ων.
Έ­χει πραγ­μα­το­ποι­ή­σει, ­εκτός και ε­ντός Ελ­λά­δας, εισηγήσεις για το ζή­τη­μα της Γε­νο­κτο­νί­ας των Ελ­λή­νων και των Αρ­με­νί­ων, σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και συναντήσεις.
Μεταξύ αυτών, το 2009 μί­λη­σε στην πρώ­τη εκ­δή­λω­ση των ελληνικών προ­σφυ­γι­κών σω­μα­τεί­ων και της Αρ­με­νι­κής κοι­νό­τη­τας για τη Γε­νο­κτο­νία, στο κτί­ριο του Ο­Η­Ε στην Νέ­α Υόρ­κη, το 2009 επίσης μίλησε για τη Γενοκτονία στην πρώτη κοινή εκδήλωση Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων στη Στοκχόλμη η οποία οδήγησε στην αναγνώριση το επόμενο έτος από το Σουηδικό Κοινοβούλιο της Γενοκτονίας, το 2010 προ­σκλή­θη­κε α­πό τη Δημοκρα­τί­α της Αρ­με­νί­ας και μί­λη­σε στο Ερεβάν στο Διε­θνές Συνέδριο για τη Σύμ­βα­ση, την Πρό­λη­ψη και την Κα­τα­στο­λή του Εγκλή­μα­τος της Γε­νο­κτο­νί­ας, ενώ το 2013 προσκλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αρμενίων και μίλησε στο Συνέδριό της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Τον Απρίλιο του 2015 προσκλήθηκε από τη Δημοκρατία της Αρμενίας για να μιλήσει στο παγκόσμιο φόρουμ για τις Γενοκτονίες, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.
Toν Απρίλιο του 2016 προσκλήθηκε στο ιστορικής σημασίας πρώτο συνέδριο που έγινε στην Άγκυρα για τη Γενοκτονία.
Το 2009 πραγ­μα­το­ποί­η­σε τις συ­νο­μι­λί­ες με την ε­πι­τρο­πή του ιδρύ­μα­τος που εί­ναι υ­πεύ­θυ­νο για τη λει­τουρ­γί­α της ε­λεύ­θε­ρης δια­δι­κτυα­κής ε­γκυ­κλο­παί­δειας wikipedia, το οποί­ο έ­δω­σε την άδεια λει­τουρ­γί­ας της wikipedia στην πο­ντια­κή διά­λε­κτο (http//pnt.wikipedia.org)
Το 2007 ε­πι­με­λή­θη­κε το δι­δα­κτι­κό εγ­χει­ρί­διο του Ρό­ναλ­ντ Λε­βί­τσκι για τη «Γε­νο­κτο­νί­α των Ελ­λή­νων τ» στην αγ­γλι­κή γλώσ­σα (έκδοση Σύλ­λο­γος Πο­ντί­ων Σι­κά­γο «Ξε­νι­τέ­ας») και το 2012 το μετέ­φρα­σε και στην ελ­λη­νι­κή.
Για τη δρα­στη­ριό­τη­τά του στο ζήτημα της ανάδειξης της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, καθώς και θεμάτων του Ελληνισμού, έ­χει τιμηθεί τό­σο στο εσωτερι­κό ό­σο και το ε­ξω­τε­ρι­κό.
Τα κεί­με­να του Θεοφάνη Μαλ­κί­δη έ­χουν με­τα­φρα­σθεί στην αρμενική, αγ­γλι­κή, γαλ­λι­κή, ιτα­λι­κή, ι­σπα­νι­κή, ρω­σι­κή, τουρ­κι­κή, ρουμανική και αλ­βα­νι­κή γλώσ­σα, ενώ έχει μεταφράσει στην ελληνική γλώσσα, βιβλία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων.

ρεπορτάζ Γιάννης Ναλμπαντης

Προηγούμενο άρθροΜέχρι την Ιντερπόλ έφτασαν οι Τούρκοι για τους 8!
Επόμενο άρθροΑΝΑΣΑ: “Μερική παραχώρηση χρήσης από το ΤΑΙΠΕΔ για διάστημα 13 ετών και τίποτα περισσότερο!!!”