Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ο θερινός κινηματογράφος Φλοίσβος ξεκινάει τις καλοκαιρινές προβολές

Ο θερινός κινηματογράφος Φλοίσβος ξεκινάει τις καλοκαιρινές προβολές

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι από την Δευτέρα 24 Ιουνίου ξεκινάνε οι καλοκαιρινές προβολές στον Φλοίσβο.

 Συγκεκριμένα την Δευτέρα 24/6 & Τρίτη 25/6 θα προβάλουμε μια έξυπνη Ισπανική κωμωδία “ΤΟ ΤΕΣΤ”..

 Οι προβολές μας και φέτος θα ξεκινάνε στις 22:00,

ενώ τα εισιτήριά μας κυμαίνονται από 3 ευρώ για μαθητές – φοιτητές – πολύτεκνους & ανέργους, 4 ευρώ  τα μέλη της ΚΛΑ, ενώ 5 ευρώ για όλους τους υπόλοιπους.

  Την Τετάρτη 26/6 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ και σε συνεργασία με το κέντρο πρόληψης εξαρτήσεων, θα προβάλουμε την ταινία “Η ΡΟΚΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

η οποία απευθύνεται σε κυρίως σε εφήβους. Η προβολή της θα ξεκινήσει από τις 21:30 ενώ η είσοδος θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 Ένα παντρεμένο ζευγάρι τριαντάρηδων με οικονομικά προβλήματα, αίφνης αντιμετωπίζει ένα μεγάλο δίλημμα που μπορεί να τους αλλάξει τη ζωή. Ένας από τους καλύτερούς τους φίλους, κατά τη διάρκεια ενός δείπνου, τους προτείνει να κάνουν ένα ψυχολογικό τεστ προσωπικότητας που έχει δημιουργήσει η κοπέλα του, μία επιτυχημένη ψυχολόγος, γκουρού της αυτοβοήθειας. Το τεστ βασίζεται σε μία και μοναδική ερώτηση: “Τι θα προτιμούσατε; Εκατό χιλιάδες ευρώ τώρα ή ένα εκατομμύριο ευρώ σε δέκα χρόνια;”. Η απάντηση δεν είναι καθόλου αυτονόητη, και αυτό που ξεκινά ως ένα διασκεδαστικό τεστ χαρακτήρων θα οδηγήσει σε απροσδόκητες εξελίξεις.

Οι ψυχολογικές διεργασίες που πυροδοτεί το δίλημμα μεταξύ ενός εξασφαλισμένου παρόντος κι ενός αβέβαιου μέλλοντος, αναδεικνύουν τις οικονομικές ανισότητες στην παρέα, τις παγιωμένες τους πεποιθήσεις αλλά και κάμποσα καλά ριζωμένα κλισέ που καθορίζουν την συμπεριφορά τους. Στην πορεία ο ιδεαλισμός και η θεωρία θα έρθουν σε σύγκρουση με την κυνική πραγματικότητα, ενώ μυστικά, ψέματα και τραύματα θα αναδυθούν στην επιφάνεια… Και βέβαια, η οικονομική κρίση αποτελεί το υπόβαθρο όλων αυτών, μέσα από ένα καλοδουλεμένο σενάριο όπου η σάτιρα συναντά το δράμα, και το χιούμορ την συγκίνηση.

 Μία δραματική κωμωδία για τα λεφτά, τον έρωτα και τη φιλοδοξία από τον ισπανό μετρ της κωμωδίας Ντάνι ντε λα Όρντεν, που εμπνεύστηκε την ταινία από το θεατρικό έργο του Τζόρντι Βαλέχο.

 Το τεστ ( El Test )  

 Σκηνοθεσία: Nτάνι ντε λα Όρντεν

 Σενάριο: Τζόρντι Βαλέχο

 Ηθοποιοί: Μίρεν Ιμπαργκίρεν, Κάρλος Σάντος, Αλμπέρτο Σαν Χουάν, Μπλάνκα Σουάρεζ

 Ισπανία. 2022. 

 Διάρκεια: 105

trailer  : https://youtu.be/sB8qXIwfKck 

Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο

Θαρραλέα, αστεία και μοναδική: αυτή είναι η Ρόκα. Είναι έντεκα χρόνων και ζει μια μάλλον, ιδιαίτερη ζωή. Όσο ο μπαμπάς της την κοιτάζει από ψηλά –αφού είναι αστροναύτης σε αποστολή στο διάστημα–, η Ρόκα ζει μόνη με το σκιουράκι της και πηγαίνει σε κανονικό σχολείο για πρώτη φορά στη ζωή της. Ο ανέμελος και αντισυμβατικός τρόπος ζωής της την κάνει να ξεχωρίζει αμέσως ανάμεσα στους συμμαθητές της. Με γενναιότητα αντιμετωπίζει τους νταήδες της τάξης, γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα η Ρόκα υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη. Γι’αυτό, άλλωστε, γίνεται φίλη με τον άστεγο Κάσπαρ και προσπαθεί να τον βοηθήσει. Ταυτόχρονα, παλεύει με όλες της τις δυνάμεις για να κερδίσει την καρδιά της γιαγιάς της.

 Σκηνοθεσία:atja Benrath

 Σενάριο:Hilly Martinek

 Ηθοποιοί:Luna Marie Maxeiner, Caspar Fischer Ortmann, Luise Richter, Leo Knizka, Barbara Sukowa, Fahri Yardim, Mina Tander, Michael Maertens, Cordula Stratmann, Detlev Buck, Volker Bruch, Claire Wegener, Annika Vieider, Nevio Wendt, Marta Laubinger, Lena Stolze, Hedi Kriegskot

 Χώρα Παραγωγής:Γερμανία –  Έτος Παραγωγής:2019

Διάρκεια:101′

Το ΔΣ της ΚΛΑ

Exit mobile version