Άλλη μια πεζοπορική διαδρομή του Δρομέα Θράκης ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 28Ιουνίου.

Στην 8η σε σειρά πεζοπορία συμμετείχαν σαράντα πεζοπόροι, συνοδεία της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης και πραγματοποίησαν την διαδρομή που οδηγεί στο Αρχαίο Ληνό (αρχαίο πατητήρι) και προς τον καταρράκτη του Άβαντα. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον αρχαίο πολιτισμό που κατοικούσε στην περιοχή από τα ύστερα χρόνια.

Ήταν μια «δροσερή» διαδρομή 6 χιλιομέτρων, σχεδόν κυκλική, κάτω από την πυκνή φυλλωσιά βελανιδιών και οξιών που ευδοκιμούν στην περιοχή. Οι περιπατητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τη φύση καθώς το μονοπάτι περνάει κυριολεκτικά μέσα από την καρδιά του δάσους, διασχίζει ρυάκια δημιουργώντας μια παραμυθένια αίσθηση, ενώ σε κάθε βήμα τους κυριολεκτικά αναδυόταν από το έδαφος οι ευωδιαστές μυρωδιές τον βοτάνων που φύονται στην περιοχή (ρίγανή, σπασόχορτο, φασκόμηλο, μέντα, θυμάρι.

Η διαδρομή ήταν μέτριας δυσκολίας, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για τους μικρούς φίλους που συμμετείχαν συνοδεία κηδεμόνων να απολαύσουν και να δώσουν την δική τους ανέμελη νότα κατά την διάρκεια της διαδρομής παρατηρώντας τις χελώνες αλλά και τα ντροπαλά βατράχια που συναντούσαν στο διάβα τους.

Όπως παρατήρησε η αρχηγός της αποστολής, Κική Τσακαλδήμη, τα μέλη της ομάδας  είχαν συμμετάσχει στις περισσότερες πεζοπορίες του Δρομέα Θράκης με αποτέλεσμα  την εμφανή βελτίωση τους από εντελώς αρχάριους σε μυημένους! Έτσι με μεγάλη χαρά βλέπουμε άλλον ένα στόχο του πεζοπορικού τμήματος να επιτυγχάνεται καθώς ο στόχος ήταν και είναι οι συμπολίτες μας που αγαπούν την φύση και το βουνό να μυηθούν σιγά σιγά στην τεχνική της πεζοπορίας και να αρχίσουν και νοιώθουν άνετα σε πιο απαιτητικά τερέν απολαμβάνοντας τα οφέλη της φύσης.   Το επίπεδο ανεβαίνει και νέες διαδρομές σχεδιάζονται για το Σεπτέμβρη. Μείνετέ συντονισμένη για μια τελευταία εκδρομή έκπληξη!

Στο σημείο αυτό ο Δρομέας Θράκης θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον πρόεδρο  της Κοινότητας Άβαντα, Γιώργο Χατζηγεωργίου, αλλά και τους φίλους-εθελοντές Μιχάλη Ζεχερλή και ‘Αλεξ για τη πολύτιμη υποστήριξη για την διάνοιξη του μονοπατιού αλλά και την ενεργή  συμμετοχή του σε όλη την διάρκεια της πεζοπορίας.

Επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του Τμήματος Ροδόπης για τη ανελλιπή υποστήριξη σε όλες τις πεζοπορίες Του Δρομέα Θράκης.

Προηγούμενο άρθροΠρόταση Δήμου Αλεξανδρούπολης προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόσληψη όλων των ικανών νέων συνοριακών φυλάκων
Επόμενο άρθροΠαρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΑΜΘ