Live

13.9 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ο κομβικός ρόλος της ΥΠΑ για την αμερικανική «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη

Ο κομβικός ρόλος της ΥΠΑ για την αμερικανική «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη

Καθοριστικός ήταν ο ρόλος της ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και του Διεθνούς Κρατικού Αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» στην επιτυχή υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου επίγειας, θαλάσσιας και εναέριας διαμετακόμισης στρατιωτικού υλικού στη χώρα μας.

ΟΔιοικητής ΥΠΑ Γιώργος Δριτσάκος μετά από πρόσκληση του Δ’ Σώματος Στρατού, παραβρέθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου διοργανώθηκε η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinctive Visitors Day – DV-Day) στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης της Ελλάδας και των ΗΠΑ «Atlantic Resolve 2021».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή παρέστησαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και οι τοπικές Αρχές της περιοχής.

Στο  πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση όλων των δραστηριοτήτων των δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ στην περιοχή και ιδιαίτερα των διαδικασιών διαμετακόμισης μεγάλου αριθμού επιθετικών και μεταγωγικών και τονίστηκε ο γεωστρατηγικός ρόλος του λιμένα και του αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης αλλά και όλων των υποδομών συνδυασμένων μεταφορών της περιοχής.

Προηγούμενο άρθροΗ Αλεξανδρούπολη τιμάει και εορτάζει τον πολιούχο και προστάτη της, Άγιο Νικόλαο
Επόμενο άρθροΤουρκία: Ο τρόμος του Ερντογάν για την Αλεξανδρούπολη – Στο ναδίρ οι Αμερικανοτουρκικές σχέσεις