Τα Θερμοκήπια Θράκης ήταν στους προορισμούς που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσημης επίσκεψής του στη Θράκη και της ενημέρωσής του για πρωτοποριακές αναπτυξιακές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Θερμοκήπια Θράκης Α.Ε., μια κοινοπραξία του ομίλου Thrace Group και της ‘Eλαστρον, που πρόσφατα βραβεύτηκε ως Green Company of the Year, συνομίλησε με τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του μεγαλύτερου θερμοκηπίου του είδους του στη νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και για την καινοτόμο και ολιστική προσέγγιση που υιοθετεί σε σχέση με το περιβάλλον και την πράσινη οικονομία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη το προσωπικό και τη διοίκηση των Θερμοκηπίων για την ορθή και υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών πόρων και την επίτευξη σχεδόν μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος στη λειτουργία των Θερμοκηπίων, μέσω του συνδυασμού υδροπονικής καλλιέργειας και γεωθερμίας.

«Τα Θερμοκήπια Θράκης έχουν μια μοναδική πατέντα να παράγουν ενέργεια με γεωθερμία. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι η ενέργεια μετατρέπεται σε συγκριτικό πλεονέκτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ακόμη ότι «περισσότερες επιχειρήσεις στην περιφέρεια και επενδύσεις θα πρέπει να αξιοποιήσουν τα σημαντικά γεωθερμικά πεδία της Θράκης, ώστε η ενέργεια να μην είναι μειονέκτημα αλλά πλεονέκτημα».

Παράλληλα με τη διατήρηση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος σε πολύ χαμηλά επίπεδα, εφαρμόζοντας σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας και αξιοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προτεραιότητα της Θερμοκήπια Θράκης Α.Ε. είναι η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και αγοράς εργασίας, συμβάλλοντας ενεργά με την απασχόληση 230 εργαζομένων με υψηλό ποσοστό εργαζομένων γυναικών.

Με όχημα τη βιώσιμη και υπεύθυνη στρατηγική για την παραγωγή φρέσκων και υψηλής ποιότητας κηπευτικών προϊόντων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών, τη δύναμη των ανθρώπων και των συνεργατών της εταιρείας και με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, η Θερμοκήπια Θράκης Α.Ε. συνεχίζει να μεγαλώνει, να εξελίσσεται και να βελτιώνεται.

Το φιλόδοξο πλάνο της εταιρείας για το μέλλον περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, υψηλές επενδύσεις, σημαντικές επεκτάσεις και κυρίως ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, συμβάλλοντας σταθερά στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Προηγούμενο άρθροΜενέλαος Μαλτέζος: Δέσμευση και υποχρέωση μας η στήριξη στον Ποντιακό Ελληνισμό
Επόμενο άρθροΕκτός ψηφοδελτίου της Ελληνικής Λύσης στον Έβρο ο Ηλίας Ηλιακόπουλος