Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ο Κώστας Κατσιμίγας υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ ;

Ο Κώστας Κατσιμίγας υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ ;

Δεν υπάρχουν νεότερα για την «Κοινωνική Συμμαχία», παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο της ΑΜΘ. Τα δεδομένα των προηγούμενων εβδομάδων παραμένουν αναλλοίωτα.

Ο σημερινός επικεφαλής Φώτης Καραλίδης σκέπτεται εάν θα παραμείνει ως υποψήφιος περιφερειάρχης στην περιφέρεια ΑΜΘ. Η απόφασή του αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.

Πολλές είναι οι εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Καραλίδης θα παραμείνει ως επικεφαλής της παράταξης, η οποία διοίκησε την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης από το 2011 έως και τα μέσα του 2014.

Ένα νέο όνομα που διεκδικεί την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη είναι εκείνο του πρώην εκτελεστικού γραμματέα της περιφέρειας επί διοικήσεως Άρη Γιαννακίδη, του μηχανικού Κώστα Κατσιμίγα.

Ο κ. Κατσιμίγας προέρχεται από την Κομοτηνή και στο παρελθόν ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση στο δήμο Κομοτηνής και στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης.

Ενδιαφέρεται μεν αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προκαλεί, προς το παρόν τουλάχιστον, οποιοδήποτε εσωτερικό θέμα.

Στο άκουσμα του ενδιαφέροντος εκ μέρους του κ. Κατσιμίγα, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με την «Κοινωνική Συμμαχία» και από τις πέντε περιφερειακές ενότητες της ΑΜΘ, στέκονται μάλλον αρνητικοί.

Εκτιμούν ότι προτεραιότητα έχει ο κ. Καραλίδης. Στην περίπτωση που αυτός αρνηθεί, τότε κάποιος άλλος θα πρέπει να προωθηθεί και όχι ο κ. Κατσιμίγας.

Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στο εσωτερικό της «Κοινωνικής Συμμαχίας», υπάρχει και το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί το όνομα ενός πολιτικού προσώπου ευρύτερα γνωστού, το οποίο θα αποφασιστεί από το Κίνημα Αλλαγής και τα κεντρικά του όργανα στην Αθήνα.

www.proininews.gr

Exit mobile version