«Φωτιά» στα Ελληνοτουρκικά ετοιμάζεται να βάλει ο Μακρόν που στέλνει πολεμικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο και αναστατώνει τους Τούρκους!

Ελληνοτουρκικά: Πολλά είναι τα ανοιχτά μέτωπα για τους Τούρκους καθώς μετά του Ρώσους που ετοιμάζονται για μεγάλη επίθεση και η Γαλλία τάσσεται εναντίον της.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το efsyn.gr και η πολιτική αναλύτρια  Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, η Γαλλία στέλνει πολεμικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια κίνηση με πολλαπλά μηνύματα.

Η απόφαση του Εμμανουέλ Μακρόν να στείλει την γαλλική φρεγάτα Auvergne με 150 άτομα πλήρωμα, στο λιμάνι της Λάρνακας, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Τουρκία και τον Ερντογάν.

Ο λόγος που συνέβη αυτό, όπως είπε και ο πλοίαρχος Πολ Μερβεγιέ ντε Βινιό έχει να κάνει με την διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή.

«Η ταυτόχρονη ανάπτυξη ενός αεροσκάφους ναυτικής περιπολίας ATL2 στην Πάφο, υπογραμμίζει πόσο σημαντικό θεωρεί η Γαλλία αυτό το τμήμα της Μεσογείου. Η αποστολή μας εδώ θα μπορούσε να συνοψιστεί σε τρεις λέξεις δηλαδή επιχειρούμε, συνεργαζόμαστε και σταθεροποιούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως αυτή είναι η 12η φορά, που η Κύπρος υποδέχεται την φρεγάτα Auvergne που αποτελεί ένα από τα υπερσύγχρονα πλοία του Γαλλικού πολεμικού ναυτικού και είναι εξειδικευμένο στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Μακρόν επιθυμεί να κάνει αισθητή την παρουσία της Γαλλίας στην περιοχή προκειμένου να στείλει μηνύματα στην Τουρκία ώστε η γειτονική μας χώρα μην παρεμβαίνει στις υπεράκτιες γεωτρήσεις της γαλλικής ενεργειακής εταιρείας Total και του ιταλικού εταίρου της Eni, μετά και την βίαια απομάκρυνση του ερευνητικού Nautical Geo πριν από λίγους μήνες.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, θέλει με αυτή του τη κίνηση να κάνει επίδειξη δύναμης στους Τούρκους για να καθιερωθεί η Γαλλία και πάλι ως μια μεγάλη δύναμη με ισχυρό λόγο στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΠΗΓΗ www.sportime.gr

Προηγούμενο άρθροBayraktar: Το DNA των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ακυρώνει τα drone
Επόμενο άρθροΕνημέρωση από τον Διοικητή του ΠΓΝΑ για την πορεία της υγείας του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης