Ο ξεσηκωμός των Εβριτών της 5/8/2023.

Μία μεγάλη συγκέντρωση και πορεία μηχανοκινήτων οχημάτων κάθε είδους με συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας οδού, ως πράξη αποδοκιμασίας της ακολουθουμένης κυβερνητικής πολιτικής στο λαθρομεταναστευτικό έγινε στην Αλεξανδρούπολη στις 5/8.Εκατοντάδες,δικυκλιστές,αλλά και οχήματα επιβατικά, επαγγελματικά, φορτηγά διεθνών μεταφορών και τρακτέρ, κινήθηκαν μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας οδού του Αρδανίου και έκλεισαν συμβολικά για λίγο τον δρόμο, διεκδικώντας ασφαλή διέλευση και κίνηση των οχημάτων ,στο τμήμα της Εγνατίας οδού της Θράκης.

Δύο θάνατοι Εβριτών και ένας βαρύς τραυματισμός εξαμελούς οικογενείας από λαθροδιακινητές, αλλά και πολλά άλλα περιστατικά ,αυθαιρέτου και επικινδύνου οδηγήσεως εντός των δρόμων του νομού λαθροδιακινητών, που προεκάλεσαν πληθώρα καταστροφών, έκαναν τους φιλησύχους Εβρίτες, εν μέσω υψηλών καύσωνος, να βγούν στους δρόμους, το Σάββατο 5/8.Κρατώντας Ελληνικές σημαίες, δηλώνοντας ότι θ αγωνισθούν για την πατρίδα και θα δώσουν την ζωή τους για την γαλανόλευκη και μαύρες, πενθώντας για τους αδικοχαμένους συμπολίτες τους, είπαν το «Ως εδώ». Ώς εδώ για την χαλαρή πολιτική που αφορά στο λαθρομεταναστευτικό. Ως εδώ για τις δολοφονίες και τραυματισμούς αθώων πολιτών, κατοίκων του νομού από λαθροδιακινητές. Ως εδώ ,για την καταστροφή του ήρεμου τρόπου της ζωής τους. Ως εδώ για την καταστροφική αδιαφορία της κεντρικής πολιτικής σκηνής ,για τον τόπο τους. Ώς εδώ για τα κλεμμένα όνειρα των νέων Εβριτών, που δεν μπορούν ν ανθίσουν λόγω των δυστόκων υπαρχόντων καταστάσεων. Ως εδώ, γιατί ο Έβρος είναι και θα παραμείνει πατρίδα, μακριά από τις εθνοκτόνες επεργαζόμενες πολιτικές της Πολιτικής ορθότητος. Δίπλα στους διαδηλωτές, παρούσες οι βαρυπενθούσες οικογένειες των θυμάτων, οριοθέτησαν το «Ως εδώ»

Είναι όμορφος τόπος ο νομός Έβρου, με κατοίκους ησύχους, εργατικούς, προσηλωμένους στην διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητος της πατρίδος, ετοίμους να θυσιασθούν γι αυτήν. Θρακιώτες οι περισσότεροι τόσο της Δυτικής Θράκης, όσο και των χαμένων πατρίδων της Ανατολικής και Βορρείου Θράκης.Ένας τόπος ευλογημένος, παραγωγικός, παράδεισο για όλες τις καλλιέργειες. Συνδέει την Δύση με την Ανατολή, την Ευρώπη με την Ασία,όντας σταυροδρόμι πολιτισμού. Δυστυχώς συχνά λησμονάται ευρισκόμενος μακράν του αθηνοκεντρικού κράτους και συνήθως οι πολιτικοί της κεντρικής πολιτικής σκηνής, τον ενθυμούνται μόνον τις παραμονές των εθνικών εκλογών. Σ αυτό βεβαίως συμβάλλουν και οι γενικώς «άφωνοι και άβουλοι» για τον τόπο τους, εκλεγμένοι κοινοβουλευτικοί. Τα τελευταία χρόνια, λόγω του λαθρομεταναστευτικού, ενθυμούνται τον νομό συχνότερα υπουργοί, άνευ προθέσεως να δώσουν εθνοκεντρικές λύσεις, αλλά για να πείσουν για το ανθρώπινο πρόσωπο που δείχνει η χώρα, αποδεχομένη την εισβολή λαθρομεταναστών από την Ασία και την υποσαχάριο Αφρική. Να μιλήσουν για το ενδιαφέρον που δείχνουν οι ίδιοι εξάροντας «Την σωτήριο» για τον νομό, διεύρυνση του ΚΥΤ και του ΠΡΟΚΕΚΑ του Φυλακίου. Να προβάλλουν «το σημαντικό», έργο του λεγομένου «φράχτη» ενός αποτρεπτικού μέσου για την εισβολή των παρανόμων μεταναστών, ο οποίος χρειάζεται ακόμη χρόνια για να ολοκληρωθεί στο προβλεπόμενο μήκος του. Αυτό που δεν λένε βεβαίως είναι ότι ακόμη κι όταν ολοκληρωθεί ο «φράχτης», απαιτείται η διαρκής συνοριακή φύλαξη τόσο από έμψυχο, όσο και από τεχνολογικό υλικό. Όλα αυτά βεβαίως, χωρίς να δημοσιοποιείται σε όλους τους τόνους, η μη χορήγηση ασύλου στους εισερχομένους παρανόμως στην χώρα. Άξιοπρόσεκτο είναι, ότι ενώ δεν γίνονται αποδεκτοί στις χώρες τους, οι μη δικαιούμενοι ασύλου, που επιστρέφει η χώρα μας, εξακολουθεί να τους δέχεται στα εδάφη της, μη ενισχύοντας την φύλαξη των συνόρων ,όπως θα έπρεπε λογικά να πράξει. Εκτός αυτού, εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται ΜΚΟ, οι υπάλληλοι των οποίων διευκολύνουν τόσο στην έλευση, όσο και στην είσοδο στην χώρα τους λαθροεισβολείς. Προφανώς ανεξέλεγκτες κι αυτές, συμβάλλουν στην διόγκωση των λαθρομεταναστευτικών ροών και την αλλαγή του πληθυσμού της χώρα.

Το επιχείρημα, ότι ακολουθεί η κυβέρνηση, τις αποφάσεις της ΕΕ για τους λαθρομετανάστες, είναι έωλο. Χώρες της ΕΕ, όπως η Ουγγαρία ,η Πολωνία και η Ιταλία, έχουν αποφασίσει, και το κάνουν στην πράξη, να μην δέχονται πληθυσμούς άνευ των νομίμων διατυπώσεων για την είσοδο στα εδάφη τους. Για τον λόγο αυτό, έχουν ενισχύσει και την φύλαξη των συνόρων τους, αποτρέποντας την είσοδο των εισβολέων. Εν αντιθέσει μ αυτές τις χώρες, η Ελλάδα, εξακολουθεί να θέλει συνομιλίες με την χώρα διακινητή, την γείτονα Τουρκία, εξακολουθεί να αφήνει να δρούν ανεξέλεγκτες οι ΜΚΟ και παρά το επικίνδυνο των ημερών με τις ολοένα αυξανόμενες ροές των μεταναστών, δεν μετακινεί στρατό στα σύνορα και δεν επιτρέπει και στους Εθνοφύλακες να περιπολούν συνδράμοντας την συνοριοφυλακή.Τα ερωτήματα πολλά ,για την συνεχιζομένη πολιτική των ημιανοιχτών συνόρων. Όπως και για την ατολμία να επιτρέψει στους αστυνομικούς αλλά και στους συνοριοφύλακες να πυροβολούν στα λάστιχα των οχημάτων των λαθροδιακινητών ,όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Το προταθέν από ειδήμονες μήνυμα για την έκνομη κίνηση στο αντίθετο ρεύμα διακινητών, αντίστοιχο του 112,προκαλεί γέλωτα. Η κατάσταση είναι περισσότερο σοβαρή απ ότι αντιλαμβάνονται οι κατοικούντες, εργαζόμενοι και κινούμενοι, πολλαπλώς φυλασσόμενοι, πολιτικοί. Οι Εβρίτες, δεν αντέχουν να ζούν με τον φόβο και απαιτούν σοβαρά ρεαλιστικά μέτρα από την κυβέρνηση ,ΤΩΡΑ.Η απουσία των βουλευτών της ΝΔ από τον ειρηνικό ξεσηκωμό, δείχνει το επιφανειακό ενδιαφέρον για το μείζον αυτό θέμα και τους χαρακτηρίζει δεόντως. Η υπόνοια περί κομματικής απαγορεύσεως, δεν τους τιμά.

Στον Έβρο ξεκίνησε κάτι ελπιδοφόρο, από αγάπη για την πατρίδα, την ελευθερία και την ευνομία .Κινητήριος δύναμη των Εβριτών η Ελληνική σημαία ο εθνικός Ύμνος και η θέλησή τους. Είθε η κυβέρνηση να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και αγνοώντας τα άνομα συμφέροντα, να δώσει λύση.

Προηγούμενο άρθροΠάρης Παπαδάκης: “Οι ζωές των Εβριτών μπαλάκι του τένις… “
Επόμενο άρθροΙατρικός Σύλλογος Έβρου: Επιτακτική ανάγκη η άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου της επικίνδυνης οδήγησης από διακινητές παράνομων μεταναστών