Τον «εφιάλτη» του στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία εζησαν τις τελευταίες ώρες 22 Έλληνες, μέλη αποστολής της UNESCO, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο λεωφορείο που τους μετέφερε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης αδυνατώντας να επικοινωνήσουν με τις οικογενειές τους και τις ελληνικές προξενικές αρχές.

Της ελληνικής αποστολής, η οποία συμμετείχε στην 40η Σύνοδο της UNESCO στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό την προβολή του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, ηγείται ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος μιλώντας στο Newsit επιβεβαίωσε πως ολα τα μέλη της αποστολής είναι καλά στην υγεία τους και τόνισε πως το πούλμαν τους ειχε εγκλωβιστεί σε δρόμο στις παρυφές της Κωνσταντινούπολης απο όπου παρακολουθούν τις ταραχές.

«Δεν έχουμε επικοινωνήσει με το προξενείο γιατι ειναι αδύνατον να επικοινωνήσεις με κανέναν», συμπλήρωσε ο κ. Παυλίδης και σημείωσε οτι περιμένουν να εκτονωθεί η ένταση προκειμένου να φτάσουν στο κέντρο της πόλης.


newsit.gr

tourkia apostoli kavala

H αποστολή έμεινε εγκλωβισμένη μέχρι τις 4.30 τα ξημερώματα καθώς επέστρεφε στα ξενοδοχεία από γεύμα με το λεωφορείο , μέσα σε αυτό επέβαιναν και μέλη του υπουργείου από την Ελλάδα.

Η dramini.gr μιλήσαμε πριν λίγη ώρα με μέλη της αποστολής ,όλοι είναι καλά στην υγεία τους, αναμένουν και επιθυμούν να επιστρέψουν μιας και το ταξίδι τους θα διαρκούσε έως αύριο Κυριακή.

dramini.gr

Προηγούμενο άρθροΠραξικόπημα στην Τουρκία – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ και στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΠραξικόπημα στην Τουρκία: 90 νεκροί – 1.154 τραυματίες