Την απόλυτη στήριξη του, χωρίς αστερίσκους, στον Πρόεδρο της Κύπρου εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης Maximum 93.6 και τους Δημοσθένη Δούκα και Σοφία Χύτου.

«Ο κ. Αναστασιάδης είναι σοβαρός και λογικός ηγέτης. Όταν μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου στην Κύπρο προσπαθεί να βρει μια λύση, εμείς δε θα πρέπει να την σαμποτάρουμε. Δε θα πρέπει καθέδρας να θέτουμε διάφορες αντιρρήσεις. Γιατί παρατηρήθηκε το φαινόμενο να κατεβαίνουν σύμβουλοι του Υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο και να κουνούν το δάχτυλο στους Κύπριους και να τους λένε ποια είναι η σωστή και ποια η λάθος λύση –όντας στη σιγουριά της Αθήνας. Αυτή είναι μια ανεπίτρεπτη συμπεριφορά που καθοδηγείται κυρίως από εθνικιστικά σύνδρομα και όχι πατριωτικά αισθήματα. Γιατί το να είσαι πατριώτης είναι απαραίτητο και το επιζητάμε, αλλά το να είσαι τυφλός εθνικιστής είναι επιζήμιο».

Σε ότι αφορά την επιθετικότητα που επιδεικνύει ο Ερντογάν και η Τουρκία, ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μην καταφύγουμε σε ακρότητες. «Προφανώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις λεκτικές προκλήσεις του κυρίου Ερντογάν, αλλά ας μην φτάσουμε στο σημείο να συμπεριφερόμαστε με πανικό καθώς η Ελλάδα δεν κινδυνεύει. Ως χώρα του ΝΑΤΟ και ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει τη δύναμη να αποκρούσει οποιαδήποτε απειλή. Όταν μάλιστα η Ευρωπαϊκή Ένωση τονίζει ότι δεν τίθεται εν αμφιβόλω ούτε γράμμα από τη συνθήκη της Λωζάνης νομίζω ότι δεν πρέπει να προτρέχουμε και να λέμε ότι μας αμφισβητούν» τόνισε, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών στην περιοχή και σημείωσε ότι αυτή δεν πρέπει να υποσκάπτεται από εμφυλιοπολεμικές ρητορικές.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ερωτώμενος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα οδηγηθούμε σε εκλογές καθώς οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από τη μια έχουν «πιστούς» βουλευτές και από την άλλη δεν αποτελούν μέρος του σχεδιασμού τους οι εκλογές. «Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα ανάκαμψης, να πουν στον κόσμο ότι η οικονομία πάει καλά και υπάρχουν και λεφτά, περισσεύουν και λεφτά ας αρχίσουμε να τα μοιράζουμε» τόνισε χωρίς όμως να αποκλείσει την περίπτωση ατυχήματος.

Ερωτώμενος για τις σημερινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού σχετικά με τα νησιά ανέφερε: «Τα ακριτικά μας νησιά έχουν πάθει μεγάλη ζημιά με τα προσφυγικά και τα μεταναστευτικά ρεύματα και θα πρέπει με κάποιον τρόπο να ενισχυθούν. Έτσι και αλλιώς το Αιγαίο είναι παραμελημένο άρα μια πολιτική ειδικά για τα νησιά είναι απαραίτητο να εκπονηθεί και ήταν από τα πρώτα πράγματα που έθιξε το Ποτάμι στη Βουλή».

Σε ότι αφορά την υπερφορολόγηση αναφέρθηκε στην απογοητευτική εικόνα που αντιμετωπίζει η αγορά με τα απανωτά λουκέτα και τόνισε: «Η κατάσταση δε θα αλλάξει, αν δεν αλλάξει η κατεύθυνση του κεντρικού κράτους και εάν δεν μπούμε σε μια λογική μείωσης των φόρων. Αντί να πανηγυρίζουμε, ας προσπαθήσουμε να μειώσουμε τους φόρους, ώστε να δώσουμε ένα σήμα ότι θα υπάρξει φορολογική ελάφρυνση στην ιδιωτική οικονομία, στον επαγγελματία, στον άνθρωπο που παράγει για να πληρώνονται οι συνταξιούχοι».

ΠΗΓΗ topotami.gr

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικος χορός με πλούσια δώρα από την ποδοσφαιρική ομάδα της αστυνομίας Αλεξ/πολης!
Επόμενο άρθρο57 θέσεις προκηρύχθηκαν για τα νοσοκομεία Έβρου