Συνεργασία  Σταύρου Κελέτση με τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου
και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος

Συνεργασία με τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη, είχε σήμερα ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης στο Υπουργείο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης.

Κατά τη σύσκεψη ο Βουλευτής αφού ανέπτυξε τις νέες απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί λόγω των αυξημένων αναγκών φύλαξης των θαλασσίων συνόρων, της επικείμενης αναβάθμισης του Λιμένα και της λειτουργίας του σταθμού LNG, έθεσε τα θέματα : 

  • Της ενίσχυσης του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και του Τμήματος της  Σαμοθράκης με επιπλέον προσωπικό, στο πλαίσιο του νέου Οργανογράμματος  του Λιμενικού Σώματος.
  • Της διάθεσης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης ενός επιπλέον φουσκωτού σκάφους, λόγω των αυξημένων αναγκών φύλαξης των θαλασσίων συνόρων. 
  • Της ανάγκης εγκατάστασης ενός Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενόψει της αναβάθμισης και του διεθνούς ενδιαφέροντος που υπάρχει για το Λιμένα. 
  • Επανέφερε δε το παλιότερο αίτημα της ίδρυσης και λειτουργίας Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη. Ο βουλευτής τόνισε πως μετά και την ένταξη των παραγωγικών σχολών του Σώματος στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, η Αλεξανδρούπολη μπορεί να αποτελέσει την έδρα της Λιμενικής Ακαδημίας.

 

Από την πλευρά τους η Γενική Γραμματέας και ο Αρχηγός διαβεβαίωσαν τον Βουλευτή για το ενδιαφέρον του Υπουργείου για την ευαίσθητη εθνικά περιοχή του Έβρου και την απόφαση ενίσχυσης της.

Ο Αρχηγός, ειδικότερα, διαβεβαίωσε ότι με το νέο Οργανόγραμμα τόσο το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης όσο και το Τμήμα της Σαμοθράκης θα ενισχυθούν  με σημαντικό αριθμό επιπλέον θέσεων, ότι Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη λόγω των νέων αυξημένων αναγκών ασφαλείας. Καθώς επίσης ότι ένα φουσκωτό σκάφος τύπου  RAFNAR, που αποτελεί δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, θα διατεθεί  για τις ανάγκες του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Τέλος το θέμα της Λιμενικής Ακαδημίας και η επιχειρηματολογία για τους λόγους εγκατάστασης στην ακριτική πόλη, θα εξεταστεί σοβαρά. 

Προηγούμενο άρθροΕβρος: Τουρκικοί πυροβολισμοί κατά περιπολικού της Frontex
Επόμενο άρθροΚώστας Σκρέκας: Σημαντική η νέα επενδυτική συμφωνία με την Ελληνικός Χρυσός