Κυρία στόχευση του υπουργείου Παιδείας στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης όπως δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης ειναι:

Η αναβάθμιση των επαγγελματικών λυκείων, με τη στήριξη των αποφοίτων στον εργασιακό τομέα μέσω του προγράμματος της τάξης μαθητείας, τη διεύρυνση της πρόσβασής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την υλοποίηση νέου προγράμματος σπουδών, ώστε να γίνουν μία ισότιμη επιλογή για τους μαθητές και να μην αποτελούν λύση ανάγκης

Ο υφυπουργός Παιδείας πραγματοποιησε συνάντησής του με διευθυντές και σχολικούς συμβούλους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Έβρου στο 2ο ΕΠΑΛ της πόλης, με θέμα τις αλλαγές που υλοποιούνται στην επαγγελματική εκπαίδευση

Ο κ. Μπαξεβανάκης χαρακτήρισε την τάξη μαθητείας, ως το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα του υπουργείου το οποίο δίνει την ευκαιρία στους αποφοίτους των ΕΠΑΛ «μίας πρώτης επαφής με την αγορά εργασίας, με τη βοήθεια του σχολείου, με αμοιβή με πλήρη ασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανα ο υφυπουργός Παιδείας και στην καθιέρωση της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης . Όλα τα παιδιά από την ηλικία των τεσσάρων μέχρι τα 18 τους χρόνια θα είναι υποχρεωτικά στο σχολείο. Η αλλαγή αυτή είναι στην ουσία, καθιερώνεται ως υποχρεωτική εκπαίδευση και η λυκειακή βαθμίδα, τα τρία χρόνια του λυκείου με διατήρηση όλων των τύπων λυκείων που λειτουργούν σήμερα. Ήταν μια απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας πολλών ετών και νομίζω ότι σε βάθος τριετίας, όπως εξήγγειλε και ο πρωθυπουργός θα είναι πραγματικότητα».

Ερωτηθείς για την αναγραφή, στο βιβλίο της ιστορίας της Κωνσταντινούπολης ως Ινσταμπούλ, χαρακτήρισε λάθος τον εντοπισμό κάποιων ζητημάτων σε ορισμένα μαθήματα, συμπληρώνοντας πως επιδίωξη είναι όλη η εκπαίδευση να μπει σε νέες σύγχρονες βάσεις και η αντιμετώπιση της ιστορίας να είναι μ’ έναν επιστημονικό τρόπο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δεις την ιστορία παρά ο επιστημονικός. Το ζήτημα αφορά τους ιστορικούς δεν αφορά τους πολιτικούς και πολύ περισσότερο δεν αφορά αυτούς που θέλουν να καπηλεύονται τον πατριωτισμό. Είναι πολύ πιο σοβαρό το θέμα για να το αφήσουμε στους εθνοκάπηλους», κατέληξε ο κ. Μπαξεβανάκης.

Υπόμνημα στον Υφυπουργό Παιδείας  παρέδωσε ο Συλλόγος Γονέων Κηδεμόνων Δήμου Αλεξανδρούπολης (εδω)

Προηγούμενο άρθρο364.000 ευρώ η αποζημίωση απο τον ΕΛΓΑ στον Έβρο
Επόμενο άρθροΑνοίγει το Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων στην Ορεστιάδα μετά από χρόνια!