Όπως αναφέρει ο Πάρης Παπαδάκης – Δικηγόρος και Πρόεδρος του Συλλόγου “Αινήσι Δέλτα” 

Πως φτάσαμε έως εδώ…

Επειδή την αλήθεια θα την βρείς στους απλούς ανθρώπους που ποτέ δεν είναι στα φώτα της δημοσιότητας, και ας είναι πρωταγωνιστές θα σας πώ το εξής…

Μου τηλεφωνεί πριν δύο εβδομάδες μια αξιοπρεπέστατη κυρία – ιδιοκτήτρια χωραφιού που δεν το παρέδωσε στον μηταράκη παρά την δελεαστική προσφορά των 800€/ στρέμμα και μου λέει.. “πάρη τρείς φορές μας καλέσανε για τα χωράφια στο κυτ όπου ήταν παρών ο διοικητής του κυτ με ένα τσιράκι του μηταράκη.. μια τον Σεπτέμβριο όπου μας πρότειναν 250€, μία τον Νοέμβριο όπου μας πρότειναν 350€ και τέλος τον Δεκέμβριο όπου μας πρότειναν 1.000€ ή αλλιώς επίταξη και τίποτα”..

Με τρεμάμενη φωνή μου λέει.. “δεν είμαι πλούσια αγόρι μου αλλά δόξα τον θεό κάναμε ένα σπιτάκι και μένουμε με τον σύζυγο, τα παιδιά μας παντρεύτηκαν έχουν τις δουλειές τους..δεν πουλάω τον τόπο όπου γεννήθηκα και μένω για όλα τα λεφτά του κόσμου αν είναι να κάνουν κυτ, δεν τα θέλω τέτοια λεφτά, εδώ μεγάλωσαν οι παππούδες, οι γονείς μας και εγώ θα τους τα χαρίσω για να κάνουν τέτοια ανάπτυξη… δεν μας βοηθάει κανείς αγόρι μου, κανείς δεν ήρθε να μας ενημερώσει, ούτε Δήμαρχος, ούτε Βουλευτές κανείς.. μόνο εσύ που είσαι και απο την Αλεξ/πολη.. γιατί;;”…

Εγώ δεν την διακόπτω, την αφήνω να βγάλει όλο τον θυμό, την αγανάκτηση που έχει μέσα της, δακρύζω με τα λόγια της, και μόλις τελειώνει της λέω “αξίζει να αγωνιστώ μέχρι τέλους για ανθρώπους σαν και εσένα, μακάρι να ήταν όλοι οι Εβρίτες έτσι”..

Το συμπέρασμα πέρα όλων των άλλων είναι ότι απο τον Σεπτέμβριο επίσημα είχαν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις, όλοι γνώριζαν, Δήμαρχοι, βουλευτές.. και αν δεν γνώριζαν οι βουλευτές απο το ίδιο τους το κόμμα τότε φανταστείτε πόσο τους υπολογίζουν στην Αθήνα.. τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ.. εσείς ποιόν πιστεύετε την Κυρία που έχει το χωράφι ή τους πολιτικούς μας;;

Και ενώ απο το Σεπτέμβριο λοιπόν το γνωρίζει και ο καφετζής στο χωριό και πριν εκδοθεί η απόφαση του μηταράκη στις 29/12/2020 και εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.. μέσω του site evros – news που τα δημοσίευσε παίρνουμε χαμπάρι τι συμβαίνει..αν δεν τα ανέβαζε θα ρίχναν μπετά σήμερα και θα λέγαμε καμιά εκκλησία φτιάχνουν..

Μετά απο πίεση του κόσμου ο δήμαρχος κάνει επιτροπή αγώνα κλπ.. για να δούμε τι έκανε αυτή η περιβόητη επιτροπή “αγώνα”.. κάτσε να σκεφτώ.. άντε ακόμα λίγο.. δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ..

Άντε να τα ζυγίσουμε λίγο να μην είμαι άδικος.. στις 8/1/2021 εγώ στέλνω επιστολή στον Δήμαρχο και του προτείνω κάποιες νομικές και πρακτικές λύσεις, μία απο αυτές είναι να μαζέψει τους ιδιοκτήτες των χωραφιών και να τους παροτρύνει να μην δώσουν τα χωράφια τους.. με παίρνει τηλ μετά απο 5 ημέρες, με ευχαριστεί για την επιστολή και με διαβεβαιώνει ότι ήδη μίλησε με τους ιδιοκτήτες και δεν νοικιάζει κανείς.. μέσα στην τρελή χαρά εγώ τον ευχαριστώ που με έλαβε υπόψη του, βγαίνω στα κανάλια, ραδιόφωνα και το αναφέρω, υμνόντας φυσικά τον δήμαρχο… η επιτροπή άφαντη..

Κάτι όμως δεν μου κολλάει γιατί ακούω ότι τελικά τα χωράφια δίνονται απο τους ιδιοκτήτες.. παίρνω το αμάξι ένα Σάββατο και μαζί με τους Χρήστο Πασχαλάκη και Μελαχροινή Μαρτίδου μέλος του ΔΣ και εκπρόσωπο τύπου του συλλόγου μας “ΑΙΝΗΣΙΟ ΔΕΛΤΑ” πάω στο Φυλάκιο. Συναντώ τους ιδιοκτήτες των χωραφιών που τους έχει ενημερώσει ήδη ο Άξιος πρόεδρος τους κ. Τυρμπάκης Χρήστος, και η πρώτη ερώτηση που τους έκανα ήταν αν όντως ο δήμαρχος τους κάλεσε ποτέ να τους ενημερώσει.. η απάντηση με προσγείωσε.. μου λένε Πάρη όχι μόνο δεν ήρθε, όχι μόνο δεν μας κάλεσε αλλά δεν σηκώνει και τηλέφωνο.. λέω δεν μπορεί θα ενημέρωσε τον πρόεδρο, τον ρωτάω και μου απαντά.. Πάρη ΟΧΙ…

Μετά από όλο αυτό συνομιλώ με τους ανθρώπους προσπαθώντας να τους πείσω να μην δώσουν την γη τους και ότι νομικά θα τους βοηθήσω μέχρι τέρμα.. όπως φάνηκε πλέον έπεισα τα 40 στρέμματα όχι τα 33,5.. η επιτροπή άφαντη..

Γίνεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας χωρίς καμία οργάνωση, χωρίς παλμό αρχικά, χωρίς ούτε ένα τρακτέρ, αλλά με τεράστια ηχεία που παίζει στη διαπασόν Παπακωνσταντίνου ( πάλι καλά δεν έπαιζε τερλέγκα να κόψουμε τις φλέβες μας ) λες και ετοιμαζόμασταν για 7 ήμερη εκδρομή.. ο κόσμος δεν ακούγεται, ο μηταράκης δεν τους ακούει δεν λαμβάνει κανένα μήνυμα, μέχρι που τρελαίνομαι και αποσυνδέω τα καλώδια απο τα ηχεία, αρχίζει ακούγεται ο κόσμος, ο σύλλογος μας πρωτοστατεί φωνάζοντας συνθήματα που έχω κάτσει και γράψει την προηγουμένη στο σπίτι μου ( συγνώμη γυναίκα μου Δωρα Τσιρωνα που σε ζάλισα με την αγριοφωνάρα μου κάνοντας πρόβες ). Η επιτροπή άφαντη και πάλι.. δεν βγήκαν καν στον κόσμο έξω να τους δούμε.. ο Κελέτσης που ψηφίστηκε απο τον κόσμο, μπαίνει και βγαίνει στο δημαρχείο απο την πίσω πόρτα ( μέχρι και ο Μηταράκης απο την μπροστά βγήκε ).

Την επομένη βγαίνει ο δήμαρχος και μας λέει να περιμένουμε δύο εβδομάδες να μας πει ο μηταράκης την τελική απάντηση του ( είναι έγκυος δεν είναι ). Στέλνω επιστολή προσωπική στον πρωθυπουργό με δικαστικό επιμελητή, δημοσιεύεται παντού ακόμα και σε Αθηναικά site, παραλαμβάνοντας την ο ίδιος ( και όπως αποδείχθηκε την πήρε μαζί του στην τουαλέτα ). Και ενώ περιμένουμε να μάθουμε αν είναι έγκυος ο μηταράκης και ενώ βγαίνει ο δήμαρχος σε ραδιοφωνικό σταθμό Maximum fm του φίλου Δημήτρη Κολιού και μας λέει με υπονοούμενα ότι ήδη γνωρίζει την απόφαση αλλά δεν την λέει μέχρι να την ανακοινώσει ο μηταράκης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η απόφαση θα είναι θετική για τον τόπο…πάρε στη διαύγεια την απόφαση δέσμευσης χρημάτων για την μίσθωση των χωραφιών.. ξέρω, ξέρω δήμαρχε και επιτροπή αγώνα δεν γνωρίζατε τίποτα…

Είμαστε πίσω από τις εξελίξεις πάντα ενώ τα γνωρίζατε απο τον Σεπτέμβριο.. πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν κινητοποιούσασταν πριν την έκδοση της απόφασης στις 29/12/2020;; πως καταφέρνετε να τρέχετε μόνοι σας και να βγαίνετε δεύτεροι δεν μπορώ να το καταλάβω..

Λοιπόν για να μην μακρυγορούμε δεν ξέρω η επιτροπή πως τον εννοεί τον αγώνα αλλά αυτό αγώνας δεν είναι.. ας την πούν εφορευτική επιτροπή ας την πούν επιτροπή διαγωνισμού τραγουδιού αλλά αγώνα δεν είναι..

Οι δικές μου ενέργειες που είμαι μόνος, χωρίς θεσμική ιδιότητα είναι περισσότερες απο την επιτροπή σας..

ΑΝΤΕ ΜΩΡΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ..

ΑΝΤΕ ΜΩΡΕ Ο ΕΒΡΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ..

ΑΝΤΕ ΜΩΡΕ ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

ΑΝΤΕ ΜΩΡΕ ΑΣ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ – ΑΓΟΡΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ..

ΑΝΤΕ ΜΩΡΕ ΠΙΑΣΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΜΟΡΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ..

ΑΝΤΕ ΜΩΡΕ ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΒΓΑΛΤΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΠΑΡΑΛΥΣΤΕ ΤΟΝ ΕΒΡΟ..

ΑΝΤΕ ΜΩΡΕ ΜΑΤΩΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΠΟΥ ΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…

ΠΑΡΟΛΟ ΤΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ..

Υ.Γ. όπως έχω ξαναπεί οι πληροφορίες μου λένε ότι έχουν σκοπό στον Έβρο να φτιάξουν 3 δομές.. Φυλάκιο – Προβατώνα – Φέρες.. μακάρι η πληροφορία να είναι λάθος.. αν είναι όντως έτσι όμως μην πείτε ( δήμοι – βουλευτές ) ότι δεν γνωρίζατε πάλι..

Προηγούμενο άρθροΤο ΑΚΚΕΛ στηρίζει τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ορεστιάδας στην διαμαρτυρία τους για το ΚΥΤ Φυλακίου με την απόφασή τους να παραιτηθούν
Επόμενο άρθροΔιαδικτυακή έκθεση Αγιογραφίας και Ζωγραφικής απο τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΘΕΙΑΣ – ΑΡΙΣΤΕΙΝΟΥ “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”