139 εργαζόμενοι σε καθαριότητα – σίτιση του νοσοκομείου Αλεξ/πολης σε απόγνωση..

Πρώτα απ’όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό που συμβαίνει στο νοσοκομείο Αλεξ/πολης δεν είναι μεμονωμένο γεγονός με ατομική πρωτοβουλία του Διοικητή του δικού μας νοσοκομείου μόνο, αλλά είναι τακτική της Κυβέρνησης σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας..

Οι εργαζόμενες/εργαζόμενοι πληρώνουν την έλλειψη σοβαρότητας, πλήρους ανικανότητας και ψηφοθηρίας των Κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.. και τι εννοώ:

Όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της μπολσεβίστικης συντροφικής δήθεν ιδεολογίας του ( στην πραγματικότητα αριστεροί με δεξιές τσέπες οι περισσότεροι ) απασχολούσαν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα με ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου οι οποίες ανανεωνόταν, ύστερα από αιτήσεις που καταθέταν όποιος επιθυμούσε να εργαστεί.. φυσικά προτιμούσαν τα δικά τους παιδιά.. αυτό σήμαινε ότι πληρωνόταν από το νοσοκομείο και τα υλικά για την καθαριότητα κλπ τα πλήρωνε το νοσοκομείο δηλ. το δημόσιο..

Όταν κυβέρνησε η ΝΔ λόγω της καπιταλιστικής, ολιγαρχικής, μονοφαγωγικής, ιδεολογίας τους δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις των εργαζομένων και αποφάσισαν να αναθέσουν την καθαριότητα – σίτιση – ιδιωτική φύλαξη σε εργολάβους. Αυτό βεβαία γινόταν και πιο παλιά επί κυβερνήσεως ΝΔ.

Όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθετε ο διοικητής του εκάστοτε νοσοκομείου οικονομικοτεχνική μελέτη που έγραφε ότι οικονομικά είναι προς το συμφέρον οι ατομικές συμβάσεις. Όταν έβγαινε η ΝΔ κάναν μελέτη που ανέφερε ότι οικονομικά συνέφερε ο εργολάβος… ( άκρη δεν έβγαινε όπως πάντα στην Ελλάδα )..

Κανείς όμως δεν υπολόγιζε τον παράγοντα ΑΝΘΡΩΠΟ ( μόνο τα νούμερα υπολογίζουν ) που εργαζόταν κάτω από ανασφαλές εργασιακό καθεστώς ( σήμερα με σύμβαση, αύριο με εργολάβο.. και αν τις προσλάβει και με ποιες αποδοχές αφού θέλει να βγάλει και αυτός.. λογικό.. ) καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.. φανταστείτε ένα νοσοκομείο χωρίς καθαριότητα και σίτιση.. αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες έχουν οικογένεια και ζουν με τον κατώτατο μισθό όχι φυσικά για να πλουτίσουν αλλά για να βιοποριστούν βοηθώντας τα παιδιά τους να σπουδάσουν, τα δάνεια τους, τα καύσιμα τους, τους λογαριασμούς τους κλπ..

Δεν είμαι αρμόδιος να πω τι συμφέρει οικονομικά το νοσοκομείο.. και στην τελική δεν με ενδιαφέρει κιόλας όταν η ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ δίνουν επιδόματα σε παράνομους μετανάστες, όταν φτιάχνουν ΚΥΤ και τους ταΐζει το Δημόσιο, όταν έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ίδιας ποιότητας με την δικιά μας που φτύνουμε αίμα για να πληρώσουμε τις εισφορές μας.. όταν διάφοροι πολιτικοί έχουν κατακλέψει το δημόσιο χρήμα.. κολλήσατε στις “καθαρίστριες” με τον κατώτατο μισθό που μπορεί να βγαίνει λίγο πιο ακριβά με τις συμβάσεις;; αυτό θα μας σώσει;;

Το θέμα είναι να παγιωθεί μια κατάσταση όποια και να είναι αυτή έτσι ώστε να ξέρουν οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ με ποιο καθεστώς θα εργάζονται και με ποιές αποδοχές… προσωπική μου άποψη είναι να προσληφθούν μόνιμα αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τέλος να πούμε και το πολιτικό παιχνίδι που εξυπηρετείται με τους εργολάβους.. που προσλαμβάνουν τους αρεστούς των εκάστοτε διοικητών που φυσικά έχουν διοριστεί από την Κυβέρνηση… τους αρεστούς των Βουλευτών για να τους ψηφίσουν… αυτό το σύστημα συντηρεί και προωθεί η ΝΔ σε όλη την Ελλάδα και έτσι κρατάνε ομήρους..

Υ.Γ. Για μίζες δεν ξέρω εγώ από το Φυλαχτό είμαι..

Προηγούμενο άρθροΓεώργιος Μποζατζίδης: “Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Διδυμότειχου σε ρόλο επιχειρηματία – Παρασκευάζουν καλλυντικά και δημιουργούν διαδικτυακή πλατφόρμα”
Επόμενο άρθροΣυγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες σε Τουρκία και Συρία, στο Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης