Κατόπιν ερωτήσεως του Βουλευτή Έβρου της Ελληνικής Λύσης κ. Παπαδάκη Παράσχου η οποία αφορούσε:

α) δημιουργία ειδικού φορολογικού καθεστώτος στον Έβρο,

β) κατάργηση ΈΝΦΙΑ στον Έβρο και

γ) μείωση του ΦΠΑ κατά 30% στην Σαμοθράκη όπως ορίζει η Ευρωπαϊκή οδηγία 77/1992, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών με την απάντηση του στον εν λόγω Βουλευτή αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός περί ανάπτυξης του Έβρου, και ειδικά του Βορείου Έβρου, ο οποίος πλήττεται περισσότερο.

Ο Υπουργός Οικονομικών ομολογεί ότι όντως υπάρχει το νομικό πλαίσιο ( οδηγία 77/1992 ) περί μείωσης του ΦΠΑ κατά 30% σε ορισμένα νησιά στα οποία ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ  η Σαμοθράκη αλλά με την υπ’αριθ.Α. 1150/2021 Υπουργική απόφαση η Κυβέρνηση έχει χαρακτηριστικά ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΣ την Σαμοθράκη, ενώ στον αντίποδα έχει γίνει η μείωση ΦΠΑ στα νησιά Κω, Λέρο, Λέσβος, Σάμο και Χίο. 

Ως προς την κατάργηση ΕΝΦΙΑ στον Έβρο ουδεμία απάντηση δόθηκε και το ίδιο έγινε και στο ερώτημα περί δημιουργίας ειδικού φορολογικού καθεστώτος  στον Έβρο με σκοπό την αντιμετώπιση του δημογραφικού, εξάλειψης του φαινομένου  εγκατάλειψης  των χωριών του Βορείου Έβρου και του αθέμιτου ανταγωνισμού με τις γείτονες Χώρες Βουλγαρία – Τουρκία. 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ..

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΑΣ.

Προηγούμενο άρθροΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος: Διαμαρτυρία για την αύξηση των δυστυχημάτων στην Εγνατία Οδό
Επόμενο άρθροΑποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελένη Λαφτσή – «Αδύναμη κομματική εξουσία, που αποδέχεται κρίσιμα θέματα που συμβαίνουν και αφορούν τη Θράκη»