Πέμπτη 6 Φλεβάρη

Ημέρα δράσης ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο!

 

Το «νέο» νομοσχέδιο, που πριν λίγες μέρες δημοσιοποιήθηκε και παρουσιάζεται ως μέγαλη μεταρρύθμιση, δεν είναι νέο αλλά παλιό και δοκιμασμένο. Πατάει πάνω σε μία σειρά από νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που μείωσαν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, που κατήργησαν την 13η και 14η σύνταξη και φυσικά στο Ν.4387/16 (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ), γνωστό και ως νόμο Κατρούγκαλου. Η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση έλεγε ότι μόλις γίνει κυβέρνηση το πρώτο πράγμα που θα κάνει, θα είναι να καταργήσει τον παραπάνω νόμο. Όχι μόνο δεν τον κατήργησε, αλλά φέρνει νέο ασφαλιστικό νόμο, που διατηρεί όλες τις αντιασφαλιστικές περικοπές του.  Καταργεί ότι έχει απομείνει όρθιο από το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, απαλλάσσει σταδιακά, ακολουθώντας την στρατηγική της ΕΕ, το κράτος και τους μεγαλοεργοδότες από το λεγόμενο «μη μισθολογικό» κόστος και προχωρά στη δημιουργία τριών πυλώνων (σχέδιο Πινοσέτ).

 

Απέναντι στην προπαγάνδα της κυβέρνησης απαντάμε με πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων, προετοιμάζοντας

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 18 Φεβρουαρίου.

 

Στο πλαίσιο αυτό και ως πρώτη αντίδραση, τα Σωματεία μας, κόντρα στη σιγή νεκροταφείου που επιχειρεί κυβέρνηση και εργοδοσία μαζί με τους «φίλους» τους στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και Εργατικών Κέντρων, προχωρούν σε ημέρα μαζικής δράσης ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα και όλο το επόμενο διάστημα για την επιτυχία της απεργίας στις 18/2, ώστε να μη μείνει εργαζόμενος χωρίς ενημέρωση και κάλεσμα στον αγώνα.

 

Έτσι, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου τα Σωματεία μας θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις:

 

  • Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών –Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» το πρωί σε σούπερ μάρκετ, Jumbo και ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ και το απόγευμα στα μαγαζιά του κέντρου της Αλεξανδρούπολης.

 

  • Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας το πρωί στο εργοτάξιο εργασιών στο Μεγάλο Τζαμί στο Διδυμότειχο, στο έργο ανάπλασης της παραλίας Αλεξανδρούπολης και σε οικοδομές στην Αλεξανδρούπολη και το απόγευμα στο ΔΙΕΚ και το νυχτερινό ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης.

 

  • Το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου το πρωί σε επιστιτισμό και ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης και το απόγευμα σε επισιτισμό στο κέντρο της Αλεξανδούπολης.

 

  • Το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης το απόγευμα σε φροντιστήρια της Αλεξανδρούπολης.

 

  • Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου το πρωί σε ΙΚΑ και ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης και το απόγευμα στα μαγαζιά του κέντρου της Αλεξανδρούπολης.

 

 

Η κατάργηση της Κοινωνικής ασφάλισης αποτελεί για μας αιτία πολέμου.

Συνεχίζουμε τη δράση δυναμικά και συμμετέχ

Προηγούμενο άρθροΚώστας Βενετίδης: “Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κρούσμα κορονοϊού”
Επόμενο άρθροΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Στρογγυλή τράπεζα συζήτησης με θέμα: Καρκίνος & Εργασία